30 / 06 / 2024

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?



1.300 TL’YE KADAR İYİLEŞTİRME OLABİLİR

Daha sonra pek çok kez maaş artışı yapılmasına rağmen, BAĞ-KUR emeklileri ile SSK emeklilerinin maaşlarında bulunan farkın giderilmesi en çok tartışılan konuların başında geliyor. 2000 sonrası emekli olanlar 1.200 TL -1.300 TL arasında artışla iyileştirme yapılması konuşuluyor.

İntibak Yasasının çıkarılması sonucu hem prim gününde hem maaşlarda bulunan farkın giderilmesi gündemde. Peki İntibak Yasası ne zaman çıkacak? 2023 yılında intibak iyileştirmesi yapılacak mı?

SON OLARAK 2011 YILINDA ÇIKTI

Bundan önceki intibak yasası 2011 yılında çıkarılarak, 2000 öncesi ve sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş adaletsizliğine çözüm getirilmişti.

 İki dönem arasında aylık bağlanma oranları arasındaki fark, bu düzenlemeye gidilmesine neden olmuştu. Yapılan düzenleme sonucu, 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarında ortalama 350-400  TL aralığında iyileştirme yapıldı.

 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Aradan geçen yıllardan sonra şu an ise durum tersine döndü ve 2000 sonrası emekli olanların maaşları geride kalırken, daha önce emekli olanlarla aradaki makas giderek açıldı. Çalışan kesimin sorunlarına yönelik adımlar atan hükümet, bu alandaki sorunları birer birer çözmeyi hedefliyor.  Bu çerçevede intibak yasasının da en kısa sürede çıkarılacağı öngörülüyor. İntibak yasası çıkması halinde yapılacak ek ödeme ve zamla birlikte 6.700 TL’ye kadar iyileştirme yapılacağı gündemde. Bu konuda çalışmalar yürütüldüğü gelen haberler arasında.

Öte yandan, çalışan kesimin emeklilik konusunda giderilmesini istediği bir başka fark ise emekli olurken istenen prim günleriyle ilgili. Çünkü SSK’ya bağlı çalışanlar 7.000 prim günü ile emekli olurken, BAĞ-KUR’a bağlı sigortalılarda 9.000 gün şartı aranıyor.  İntibak düzenlemesi ile prim günlerinin de eşitlenmesi talep ediliyor.

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi? Maliyeti ne kadar?

Kamuda iş arayanlara fırsat! Düzce Üniversitesi 157 personel alacak…  İkamet şartı aranmıyor!

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Tarım Kredi Markette dana sosis 32,75 TL, İzmir Tulumu 400 gram 59,90 TL! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön