22 / 05 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?



"İntibak yasası çıkacak mı, onaylanacak mı?" Yasanın çıkması ile beraber 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanlara emekli maaşlarında eşitlik getirileceği, primlerin eşitlenmesi ve maaş artışı sağlanacağı düşünülmektedir. Ocak ayında maaş zammı alan emekli vatandaşlar şimdi Temmuz zammının gelmesi bekliyor. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında 2000 yılından sonra emekli olanlar için beklenen 1200 ila 1300 TL'lik artış en çok konuşulan konuların başında gelmektedir. EYT dosyası ile birlikte tüm dikkatler intibak yasasına çevrilmiş halde. Yasa ile primlerin eşit konuma gelmesi, maaş farklarının giderilmesi ve 1300 TL'ye varan artış sağlanması amaçlanıyor. İntibak yasası 2023 yılında çıkar mı? 2000 sonrası intibak yasasının henüz Meclis tarafından onaylanmamış olması pek çok kişiyi merakta bırakmaktadır.

6111 sayılı intibak yasası ile beraber 2000 yılından önce sigortalı olan vatandaşlar ile 2000 yılından sonra sigortalı olanlar arasındaki emekli aylıklarındaki farklılığı gidermek için 2011 yılında çıkarıldı. Emekli aylığı oranları, 2000 öncesi emeklilerin 2000 yılı sonrası emeklilere oranla daha düşük maaş almasına neden oluyordu. İntibak yasasının amacı, 2000 öncesi emeklilerin aylıklarını 2000 sonrası emeklilerin aylıklarıyla eşitlemekti. 2000 öncesi emeklilerin aylıklarında 150 TL'lik bir artış ile 350-400 arasında bir artış elde edildi. Ama şimdi bu aradaki fark, ters yönde açılmaya doğru gidiyor ve 2000 sonrası emekli vatandaşların maaşları 2000 öncesi emeklilerin maaşlarının gerisinde bulunmaktadır. 2000 yılından sonraki emekli vatandaşların maaşları ile ilgili güncel sorun ise maaşlarının 2000 yılı öncesi emeklilere bakıldığı zaman giderek daha düşük hale gelmesi. Hükümet, sosyal güvenlik sorunlarını tek tek ele almayı ve vatandaşların lehine çözümü hedefleniyor. Ekonomi istikrarlı kaldığı müddetçe hükümetin vatandaşların yararına olacak düzenlemeler yapması ve kararlar alacağı düşünülüyor.

Emeklilere bayram gibi bayram geliyor! Eski ikramiyeleri unutun!

Evde bakım maaşı ne kadar 2023? Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 13 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön