21 / 05 / 2024

Staj ve çıraklık mağdurları dikkat! Uzman isim flaş detayı açıkladı

Staj ve çıraklık mağdurları dikkat! Uzman isim flaş detayı açıkladı

EYT'ye ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte tüm detaylar...



Bal, staj ve çıraklık mağdurlarının sorununun siyaset kurumu tarafından çözeceğinin altını çizerek, “Siyaset kurumuna bunu biz anlatıyoruz, anlattık ve bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz. Buradaki mağduriyetin sebebini, neden olduğunu, bunun nasıl çözülebileceğine ilişkin biz devamlı olarak kendilerini bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda çözüm için Cumhur İttifakı partilerinden randevular talep ettik. Dosyalarımızı sunuyoruz. Kendilerine bilgilendirmede bulunuyoruz. Zaten STK olarak da görevimiz bu. Bu süreçte biz mağdurlar alarak başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Bu işin çözülebileceğine ilişkin umut veren bir açıklama bekliyoruz. İnşallah bu 15 günlük süre içinde, kendisinden böyle bir söz alırız. Cumhur İttifakı bileşenlerinden Sayın Fatih Erbakan, devamlı olarak tweetlerinde bu konuda destek veriyor. Aynı şekilde sayın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de destek mesajları paylaşıyor sık sık. Ayrıca MHP'nin en son seçim beyannamesinde de yine zikredildi” dedi.

Staj ve Çıraklık Derneklerinin tüm Türkiye’de örgütlendiğini ifade eden Bal, “İl bazında örgütlenmemizi tamamlamaya çalışıyoruz. Önümüzde bir federasyon süreci olacak, bütün staj ve çıraklık mağdurlarını tek çatı altında birleştirerek sesimizi daha gür duyurmak için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön