24 / 05 / 2024

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme 4 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açtı. Staj ve çıraklık sigortası engeline takılanlara emeklilik yolu göründü.



ESKİ BAKAN BİLGİN NE SÖYLEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin'in seçimden önce yaptığı bir açıklama çıraklık yapanları heyecanlandırmıştı. Eski Bakan Bilgin, stajın bir mağduriyet olmadığını aktararak, "Onlarla kimse bir iş akdi gerçekleştirmiyor. O yüzden, onların iş emeklilik primleri ödenmemiş kabul ediliyor. Bu nedenle, mağduriyet kabul edilemez. Çıraklıkta ise farklı bir durum var. O sebeple çıraklığa yönelik çalışmalarımız bulunuyor” ifadelerini kullanmıştı.

 Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

NE YAPILABİLİR?

Yeni TBMM’nin çalışmalara başlamasıyla beraber bu konuda atılacak adım merakla bekleniyor. Bu kişilere düzenleme çerçevesinde borçlanma olanağı sağlanması söz konusu olabilecek.

Beklenen gerçekleşirse, çıraklık sigorta girişi olan vatandaşlar, bu dönemler için borçlanma yaparak, ilgili süreleri uzun vadeli sigorta kollarından saydırabilecek. İşe başlangıç tarihi yapabilecek. Böylece çıraklık yapan vatandaşların işe başlangıç tarihleri öne alınacak.

Bunun yanı sıra, 1999 öncesi staj sigortası başlangıcı olan vatandaşlara haberi Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de paylaşmıştı. Destici, "Mayıs ayının ardından staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına sahip olacak” diye konuşmuştu.

90 bin taşerona müjde! Hayaller gerçek oluyor! Kritik tarih belli oldu!

A101’de Calgon kireç önleyici 34,50 TL’ye, sıvı deterjan çeşitleri 70 TL’ye, bebek bezi 200 TL’ye düştü!

BİM az önce duyurdu! Çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düştü!


Geri Dön