25 / 05 / 2024

Starflex ısı yalıtımında kuralları değiştiriyor!

Starflex ısı yalıtımında kuralları değiştiriyor!

ODE’nin, AR-GE ve yeni teknoloji yatırımlarıyla yenilediği yıldız ürünü Starflex, üstün Premium kalitesi ile ısı iletkenlik kat sayısını %33 azaltıyor…



Camyününde pazardaki dinamikleri değiştirecek birçok yeniliği hayata geçiren ODE, yenilenen Starflex’i geçtiğimiz günlerde piyasaya sundu. Yeni Starflex’in en dikkat çekici özellikleri arasında, ısı iletkenlik kat sayısını yüzde 30’un üzerinde azaltması, yumuşak, pamuksu (düşük mikronerli ve daha iyi dağılımlı elyafdokusu ile kullanım kolaylığı sunması ve uygulama süresinde tasarruf sağlaması yer alıyor. 


Dünya üzerinde yaklaşık 10 markanın, Türkiye’de ise sadece ODE’nin kullandığı bu yeni teknoloji sayesinde kalınlık kaybı olmadan sıkı sarım imkanı sunan yeni Starflex, farklı markalarda yaşanabilen tozuma, kaşındırma, batma vb. etkileri de ortadan kaldırıyor. Multipack paketleme yatırımı sayesinde Starflex, lojistik olarak aynı hacme %33 daha fazla yükleme, paletle indirme bindirme, dışarıda stoklama ve minimum stok maliyeti imkanı gibi birçok fayda sağlıyor. Starflex’te yapılan raflama yatırımı ise, multipack paketleme sistemi ile uyum, hızlı yükleme gibi avantajların yanı sıra, %40 stok kapasitesi artışı sağlıyor.  


EUCEB Belgesi ile çevreci kimliği onaylandı 

Starflex, 2014 yılında başlanan sertifikalandırma sürecini de tamamlayarak, EUCEB Belgesi’ni almaya hak kazandı. EUCEB Belgeli Camyünü, kanserojen olmadığı kesin olarak ispat edilmiş elyaflar anlamına geliyor. Starflex’in, çevre performansını nicel olarak değerlendiren ve beyan eden belgeler olan EPD Çevresel Ürün Beyanı da bulunuyor. Üstün Premium kalitesi ile Starflex, toplam 75 ülkeye ihraç ediliyor. 


Starflex birçok ilke imza attı

ODE Genel Müdürü Ali Türker, ısı yalıtımında yüzde 60’ın, pazarın genelinde ise yüzde 40’ın üzerinde paya sahip olan Starflex’in sektöre getirdiği yenilikleri şöyle anlatıyor; “Sektörde çevreci ambalaja ilk geçen camyünü olan Starflex, Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından Ambalajın Ay Yıldızları Ödülü’ne layık görüldü. Önümüzdeki sene fırın yenilemesiyle Starflex’de %30 kapasite artışı hedefliyoruz. Bu yenilikler sayesinde pazara dünya kalitesinde ürünler sunmanın yanı sıra doğanın korunmasına da maksimum katkı sağlamış olacağız. Sektörümüzün bu bakış açısını gözeten yeniliklere ihtiyacı var. Biz de Starflex ile, tedarikçi üretici olmanın ötesinde sektörde uzun soluklu bir çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.” 


Starflex Nerelerde Kullanılıyor?

Isı yalıtımı, ses yalıtımı, akustik düzenleme ve yangın güvenliği amaçlı kullanılan Starflex, hem yapı grubu yalıtımında hem de teknik yalıtım uygulamalarında kullanılmak üzere; farklı boyut ve teknik özelliklerde, şilte, levha ve boru şeklinde üretilebiliyor. A1 sınıfı yanmaz yalıtım malzemesi olan Starflex, böcek ve mikroorganizamalar tarafından tahrip edilemeyeceği gibi zamanla bozulması ya da çürümesi de söz konusu olmuyor. Starflex; her türlü çatı yalıtımı, tavuk çiftlikleri, arıcılık ve hayvan barınaklarının yalıtımı, yat – otomotiv sektöründe taban yalıtımı, spor salonlarında, uçaklarda, depolarda, bilgisayar odalarında, konferans salonlarında taban yalıtımı vb. gibi birçok alanda kullanılabiliyor. 



Geri Dön