03 / 05 / 2024

Sterlinde son 1 ayın rekoru kırıldı! Sunak'ın atanması öncesi sterlin yükselişe geçti

Sterlinde son 1 ayın rekoru kırıldı! Sunak'ın atanması öncesi sterlin yükselişe geçti

Dolar dünya genelinde geri çekilirken İngiltere para birimi sterlin, Rishi Sunak’ın İngiltere başbakanı olması üzerine risk algısının iyileşmesiyle bu ayın rekorunu kırdı.



Dolar kuru, Fed’in faiz artırımlarının dünyanın en büyük ekonomisini frenlemeye başladığına yönelik işaretler sonrasında düşmeye başladı.

Rishi Sunak’ın İngiltere başbakanı olmak üzere iyileşen risk algısı ile sterlin bu ayın rekorunu kırarken, euro Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı öncesinde 6 Ekim’den bu yana ilk kez 0,99'a yaklaşıyor.

Dolar endeksi 111.78′e düşerek  6 Ekim’den bu yana en zayıf seviyesi olan Cuma günkü 111.68′e yaklaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön