26 / 07 / 2024

STFA, İzmit Körfez Köprüsü temeli için imzayı attı!

STFA, İzmit Körfez Köprüsü temeli için imzayı attı!

Türkiyenin yurtdışına açılan ilk müteahhitlik firması olan STFA, yeniden yapılanma kapsamında 1.1 milyar dolar cirosu içinde 700 milyon dolar pay alan inşaat sektörüne yurtiçinde ve yurtdışında odaklanmaya devam ederken, enerji sektöründe de faaliyetlerin


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


STFA, 2012 yılı için Japon IHI ile 256 milyon dolarlık İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Umman Ulaştırma Bakanlığı ile 305 milyon dolarlık Umman Bidbid-Sur Yolu projelerinin anlaşmalarını da imzaladı.

Otoyol A.Ş.nin inşa edeceği Türkiyenin en büyük otoyol projesi olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamındaki İzmit Körfez Geçiş Köprüsünü yapacak olan Japon IHI ve ITOCHU konsorsiyumu, köprünün 2 adet kule temeli ve ankraj yapılarını inşa etmesi için Türk müteahhitlerinden STFA ile anlaştı. Japon IHI ile 256 milyon dolarlık anlaşma imzaladıklarını söyleyen STFA Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Neyzi, Kurucularımızdan Sezai Türkeş, bu projenin yapılması için çaba harcadı.

Enerji girişimi yayılacak

1987 yılında hükümeti bu konuda ilk bilgilendiren Sezai Türkeş oldu. STFA, bu projenin ihalesine Japon IHI ve diğer kuruluşlarla birlikte girmişti. En başından IHI ile yola çıktığımız için onlardan kopmadan projeye bu şekilde dahil olduk dedi. Enerji sektöründe Energaz ile faaliyet gösterdiklerini ve 11 ilin doğalgaz dağıtım işini üstlendiklerini anlatan Mehmet Ali Neyzi, şunları söyledi: Şu anda cironun içinde enerjinin, inşaata göre payı küçük. Bir stratejik plan hazırlığı içerisindeyiz. Enerjide gazla başladığımız girişimi yaymayı düşünüyoruz. Gaz sektörünün açılabileceği alanlar var. Gazın içinde LNG ve CNG konusunda da açılımlar olacak. Doğalgazın içinde fırsatlar var. Doğalgazın yanında elektrik üretimi, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği konularında Türkiyede ve Ortadoğuda yapılacak çok işler var. Bunların hepsi ilgi alanlarımız içinde. Yurtiçi ve yurtdışı ortaklıklarla yapabiliriz.

Hindistan planı

STFA Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keremoğlu, 20 ülkede çalışan STFAnın bu sayıyı 6ya indirdiğini belirterek, şöyle konuştu: Arap Baharı oldu. Bahar mı, kış mı, sonbahar mı, hep beraber göreceğiz. Libya şu anda durmuş vaziyette. Bunun yanı sıra gerek Suudi Arabistan gerekse bütün Körfez ülkelerinde akış yavaşladı. Libyanın ayrı bir durumu var. Libyada siyasi çözüm bulunduktan sonra, tekrar oraya geri döneceğiz. Diğer ülkelerde de yavaşlamadan sonra hareket başlayacak. Devletler ortalığı yatıştırmak için projelere hız vermeye başladı. Ana pazarlarımız yine bu ülkeler olacak. Ayrıca Hindistan üzerinde çalışmalarımız var. Azerbaycan pazarına bakıyoruz. Bu şekilde dengeli bir pazar çalışması yapacağız.

Esas Holding ile İzmitte alışveriş merkezi yapacak

STFA Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keremoğlu, İzmitte kendilerine ait 56 dönümlük arazide alışveriş merkezi ve rekreasyon merkezi projesi gerçekleştirmek için Esas Holdingle geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Keremoğlu, Esas Holding ile birlikte projeyi geliştireceğiz. Şu an konsept çalışmalarını hazırlamadık dedi. Keremoğlu, STFAnın, İstanbul ve diğer birkaç Anadolu ilindeki arazileri üzerinde de projeler gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

Irakta aktif olacak

STFAnın Irak pazarını da incelediğini anlatan İlker Keremoğlu, Sadece müteahhitlik olarak değil, ticari işler ve bazı projeler geliştirmek için Kuzey Irakla ilgileniyoruz. 1-2 yıl içinde orada da aktif olacağız diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön