29 / 04 / 2024

Suat Özbek: Alternatif turizm için yeni tesisler gerekli!

Suat Özbek: Alternatif turizm için yeni tesisler gerekli!

ETS Tur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, alternatif turizmin gelişmesi için tesis yatırımlarının artması gerektiğini söyledi. Özbek, "Henüz yeterli tesis yok" dedi..






 KIYI turizminin yanı sıra alternatif turizmin ön plana çıkarıldığı Türkiye 2023 Turizm Stratejisi çerçevesinde yeni turizm beldeleri hayata geçiriliyor. Bu beldelerdeki turizm hareketliliğini düzenledikleri alternatif turlarla desteklediklerini belirten ETS Tur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, "O destinasyonu yaratabilmek için en başta o bölgede konaklama ünitelerine ihtiyaç bulunmakta. Henüz yeterli tesis yok" dedi. 


Bir destinasyondaki hareketliliğin tesis yatırımlarıyla artırılacağını vurgulayan Özbek, bunu şu örnekle açıkladı: "Kayseri Belediyesi Erciyes'te çok ciddi bir kayak pisti hayata geçirdi. Fakat bu dağdaki konaklama ünitesi alternatifi bir elin parmaklarını geçmiyor. Haliyle bu kayak destinasyonu ciddi yatırıma ve alt yapıya rağmen kayak turizminde akla gelmiyor. 


Bu belde de ivedi şekilde otellerin, motellerin açılması ve tanıtımla desteklenmesi gerekiyor." Özbek, bu ve buna benzer yatırımlar tamamlandığında 2023 hedeflerinin rahatlıkla aşılacağını sözlerine ekledi. 

Türk turizm sektöründe kıyı turizminin lokomotif olduğunu söyleyen Suat Özbek, 2023'te de sahil beldelerine olan talebin bugüne oranla yüzde 50 daha fazla olacağını ifade etti. 

Bunun alternatif turizmini gölgelemeyeceğini vurgulayan Özbek, "Kültür, inanç, sağlık, termal, golf, kış, kongre ve fuar turizmi gibi çeşitliliklerin de gelişeceğini düşünüyorum. Böylece hem turist çeşitliliği sağlanacak hem de turizmin 12 aya yayılması sağlanacaktır. Mevcut gelişmeler de bu yönde ilerlendiğinin işaretini vermektedir" dedi. 


HER ALANDA DENETİM GEREKLİ

Sektörün 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için her alanında kontrol mercilerinin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Özbek, "Acente kanadı da otelcilik kanadı da daha sıkı denetimlere alınmalı. Bu hizmet kalitesinin yükselmesine aynı zamanda çürük yumurtaların da ayrılmasına olanak verecektir" diye konuştu. 2023 hedeflerine en çok yaklaşan sektörlerden birinin turizm olduğuna dikkat çeken Özbek, bu gibi sorunların çözümü dahilinde sektörü daha da hızlı ilerleyeceğini vurguladı. 


Geri Dön