28 / 04 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Nitelikli konuta ihtiyaç var!

Süleyman Çetinsaya: Nitelikli konuta ihtiyaç var!

Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de ciddi anlamda nitelikli konut ihtiyacı olduğunu söyledi.İstanbul'da arsa stoğunun azaldığını belirten Çetinsaya, "Şehir merkezinde kentsel dönüşüm projelerinin hızlanarak başlaması kaçınılmaz" dedi




ARTAŞ Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere, ciddi anlamda nitelikli konut ihtiyacı olduğunu söyledi. İstanbul'da arsa stoğunun azaldığını ve şehrin genişlemesi yavaşladığını belirten Çetinsaya, "Şehir merkezinde kentsel dönüşüm projelerinin hızlanarak başlaması kaçınılmaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve  TOKİ  önderliğinde yürütülen çalışmaları gayet başarılı buluyorum. Ancak pilot bölgelerde başlatılan çalışmaların hızlanarak genele yayılması gerekiyor. İstanbul'un ilerleyen yıllarda hızlı ve planlı bir dönüşüme tabi tutularak yenilenmesi gerekiyor. Bununla birlikte, sağlıksız binaların onarılarak marka şehir İstanbul'a yakışır bir şehir planlamasıyla dönüşüm gerçekleştirilmeli" dedi. Pilot bölgelerde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çetinsaya, bu çalışmaların çeşitli teşviklerle hızlandırılması ve kanunlarla güven ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti. Konut sektörünün gelişimini değerlendiren Çetinsaya, "10 - 15 yıl öncesindeki müteahhit algısı ve mahalle arası apartman olgusu gelişerek kurumsal firmalar bünyesinde hayata geçirilen nitelikli konut projelerine dönüştü. 


Denetlemeler, yasal zorunluluklar, yaptırımlarla daha da arttı ve bu kalite genele yayılabildi. Bugün geldiğimiz noktada kurumsal firmalar ayrı bir yerde duruyor ve başarılı işler ortaya koyuyor" diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön