03 / 05 / 2024

Süleyman Çoruh: 2015 yılında hazır ofis alanlarını büyüteceğiz!

Süleyman Çoruh: 2015 yılında hazır ofis alanlarını büyüteceğiz!

İSTANBUL'da merkezi lokasyonlarda nitelikli ofis alanları metrekare fiyatının 40 dolarlara kadar çıkması ve yoğun araç trafiği girişimciler için fırsata dönüştü. Hazır ofis konseptine olan talep pazarı son 10 yılda büyüdü.



Levent, Maslak gibi iş dünyanın gözde adreslerinde yer alan lüks plazalarda sunulan hazır sanal ofis konseptine olan talep pazarı son 10 yılda yüzde 320 büyüttü. İstanbul'un trafik çilesinden bıkan ve müşterisine yakın olmak isteyen şirketlerin ter cih ettiği hazır ofislerin yanı sıra düşük maliyetle prestijli bir iş adresi edinmek ve sekreterlik hizmeti almak isteyen yeni girişimcilerin tercihi sanal ofislerin sayısı her geçen gün artıyor. Hazır ofislerde kişi başı aylık kira ücreti 350 dolar seviyesinde bulunurken, sanal ofis Nata İncek Konutları Mogan Gölü manzaralı lerde bu rakam 79 dolara kadar düşüyor. 


Türkiye'deki sanal ve hazır ofisleri hayata geçiren ilk yerli şirket olan Plaza Cubes'ün Ortağı Süleyman Çoruh, hazır ofisleri ağırlıklı olarak hizmet sektöründe çalışanların, yazılımcıların ve avukatların tercih ettiğini belirtti. Uzun süreli kira kontratı yapmak istemeyen çok uluslu şirketlerin hazır ofis konseptli alanlara yöneldiğini kaydeden Çoruh, "Faturalarla, tamiratla ve lojistik gibi işlerle zaman harcamak istemiyorlar" dedi. 


Maslak ve Levent dışında da yatırımlar yaptıklarını söyleyen Çoruh, Ümraniye ve Ataşehir'de hazır ofis hizmeti verdiklerini kaydetti. Çoruh, 2015 yılında hazır ofis alanlarını yüzde 25 büyüteceklerini söyledi. 


Sözcü



Geri Dön