06 / 05 / 2024

Sururi Çorabatır: Turizm bölgelerindeki dere yatakları temizlenmeli!

Sururi Çorabatır: Turizm bölgelerindeki dere yatakları temizlenmeli!

TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, turizm bölgelerindeki dere yataklarının temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çorabatır, bazı bölgelerde sağanak yağışa bağlı otelleri su basmasına bağlı maddi hasarların oluştuğunu söyledi.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, her yıl sağanak yağışa bağlı otellerin su basmasının önüne geçilememesinin, kış öncesi dere yataklarının temizlenmesine bağlı olduğunu vurguladı. 


Otel bölgelerindeki dere yataklarının kışın oteller için risk oluşturduğunu belirten Çorabatır, geçen yıl Evrenseki Mahallesi'nde olduğu gibi bu senede bazı bölgelerde sağanak yağışa bağlı otelleri su basmasına bağlı maddi hasarların oluştuğunu söyledi. 


Çorabatır, "Dere yatakları zamanında ıslah edilmediği için her turizmcilerin otelini su basıyor. Kış öncesi ilgili birimler tarafından dere yatakları ve su gider ağızları temizlenmesi gerekiyor. Dere yataklarının temizlenememesinin en fazla faturasını kışın turizmciler yaşıyor" dedi. 

Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde bulunan otellerinde su basmasına bağlı 4 milyon lira maddi hasarın oluştuğunu belirten Çorabatır, Manavgat'ta esnafın, çiftçinin, turizmcinin maddi zararının karşılanabilmesi için bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini kaydetti. 

Su baskına maruz kalan otelcilerin su baskınlarının karşılanması için konaklama tesislerinde fotoğraflama çalışması yaptığını belirten Çorabatır, "Afetlerde sigorta şirketlerin zararın hepsini karşılamıyor. Onun için Manavgat'ta esnaf, çiftçi, turizmci, araç ve işyeri sahibinin maddi kaybının tamamının karşılanması için bölgenin afet kapsamına alınması gerekir. Afet bölge ilan edilmesiyle yatırımlar durmuyor, esnafın vergisi varsa ödemesi erteleniyor, daha geç ödemesi sağlanıyor. Bölgeye turizm yatırımları durmaz. Zaten bölgeye turizm yatırımlarını turizmci yapıyor nasıl dursun?" diye konuştu. 


Antalya Ekpres Gazetesi


Geri Dön