18 / 05 / 2024

Sururi Çorabatır turizm

Sururi Çorabatır turizm

TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, turizm bölgelerindeki dere yataklarının temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Çorabatır, bazı bölgelerde sağanak yağışa bağlı otelleri su basmasına bağlı maddi hasarların oluştuğunu söyledi.

Songür Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Songür Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Songürcu tarafından kuruldu.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Gök Börü Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gök Börü Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi buıgün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Gökboru tarafından kuruldu.

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  150 bin TL sermaye bedeli ile Ersoy Çakır tarafından kuruldu.

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Aydos Obaçayırı Turizm Konaklama Gıda Ticaret Limitrf Şirketi kuruldu!

Aydos Obaçayırı Turizm Konaklama Gıda Ticaret Limitrf Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Birol Bilici tarafından kuruldu...

Sudan'a 'turizm yatırımına destek' çağrısı!

Sudan Kültür, Turizm ve Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sümeyye İdris,'turizm yatırımına destek' çağrısında bulundu.

Küçükyalı Elite World Asia Hotel açıldı!

İstanbul, Van ve Marmaris’teki 6 oteliyle 16 yıldır turizm sektöründe faaliyetlerini sürdüren Elite World Hotels, İstanbul Küçükyalı’da Elite World Asia Hotel’i 6 Eylül tarihinde hizmete açtı.

AKM yıkılmadan önce son kez görüntülendi!

İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) son durum hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Gelibolu'daki tarihi alan planları masaya yatırıldı!

Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Planları Strateji Faaliyet Arama Konferansı gerçekleşti. Toplantıda tarım sektörü, sanayi, imalat, inşaat sektörü, turizm, lojistik hizmetler, doğal miras öğeleri, arkeolojik ve kültürel miras öğeleri değerlendirildi.

Alkoclar'dan Uludağ'a üçüncü otel!

60 yıldır turizm ve otelcilik sektöründe olan Alkoçlar Grubu, Uludağ'da üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor.

Sultanahmet Ajwa Otel hizmete açıldı!

Azerbaycanlı yatırımcı Abu Bekr’in Ajwa Oteli açıldı.Uzun yıllardır turizm konusunda uzmanlaşan Selim Geçit’in Genel Müdür olduğu otel, misafir kabul etmeye başladı.

Göktuğ Özdemir, Feriye Palace'ı devraldı!

OSMANLI döneminde padişahların ağırlanması için yapılan binalardan biri olan ‘Feriye’nin işletmesini uzun yıllardır turizm sektöründe faaliyet gösteren Göktuğ Özdemir devraldı.

Sururi Çorabatır turizm Haberi

Sururi Çorabatır turizm

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, her yıl sağanak yağışa bağlı otellerin su basmasının önüne geçilememesinin, kış öncesi dere yataklarının temizlenmesine bağlı olduğunu vurguladı. 


Otel bölgelerindeki dere yataklarının kışın oteller için risk oluşturduğunu belirten Çorabatır, geçen yıl Evrenseki Mahallesi'nde olduğu gibi bu senede bazı bölgelerde sağanak yağışa bağlı otelleri su basmasına bağlı maddi hasarların oluştuğunu söyledi. 


Çorabatır, "Dere yatakları zamanında ıslah edilmediği için her turizmcilerin otelini su basıyor. Kış öncesi ilgili birimler tarafından dere yatakları ve su gider ağızları temizlenmesi gerekiyor. Dere yataklarının temizlenememesinin en fazla faturasını kışın turizmciler yaşıyor" dedi. 

Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde bulunan otellerinde su basmasına bağlı 4 milyon lira maddi hasarın oluştuğunu belirten Çorabatır, Manavgat'ta esnafın, çiftçinin, turizmcinin maddi zararının karşılanabilmesi için bölgenin afet kapsamına alınması...