10 / 05 / 2024

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

Süt ürünleri Tarım ve Orman Bakanlığı, "Süt Ürünleri Tebliği"nde değişiklik yapıldığını belirterek, fermente süt ürünlerinin etiketlerinde "köy" ve "ev yapımı" gibi ibarelerin kaldırılacağını açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi (TGK) Fermente Süt Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Fermente süt ürünlerinin etiketindeki 'köy', 'geleneksel çiftlik' 'ev' ve 'yüzde 100' gibi ifadeler yasaklandı.

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Resmi Gazete'nin 16 Şubat 2009 tarihli sayısında yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nin, ihtiyaçlar doğrultusunda revize edildiği kaydedildi.

Fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik biçimde üretilmesi, depolanması, ambalajlanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerinin belirlendiği belirterek, "Tebliğde yapılan revizyonla kefir ürününün tanımı yeniden düzenlenmiştir. Ülkemize özgü bir ürün olan süzme yoğurdun ayrıca tanımı yapılarak, ürüne dair kriterler belirlenmiştir. Isıl işlem görmüş fermente süt ürünü için yeni hükümler eklenerek, ürüne ait kriterler belirlenmiştir. Ayrana eklenebilecek tuz oranı yüzde 1 iken; bu oran yüzde 0,8'e düşürülmüştür" diye kaydedildi. İşte detaylar...


Geri Dön