20 / 05 / 2024

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

Süt ürünleri Tarım ve Orman Bakanlığı, "Süt Ürünleri Tebliği"nde değişiklik yapıldığını belirterek, fermente süt ürünlerinin etiketlerinde "köy" ve "ev yapımı" gibi ibarelerin kaldırılacağını açıkladı.



Süt ürünlerine yeni düzenleme! Hepsi tek tek yasaklandı!

'AROMA VERİCİLERİN KULLANIMI YASAKLANMIŞTIR'

Ürünlerde laktaz enzimi dışında hiçbir enzimin kullanılamayacağının hükme bağlandığı vurgulanan açıklamada, "Üretilecek ürünlerde birden fazla farklı hayvan türüne ait süt kullanılması durumunda, sütün elde edildiği hayvan türlerinin adlarının, etikette belirtilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştır. Tebliğde yapılan yeni düzenleme ile süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı yasaklanmıştır. Tebliğ kapsamındaki ürünlerin etiketinde  'ev', 'köy', 'geleneksel çiftlik' ve 'yüzde 100' gibi ifadelerin yer almayacağı hususuna yönelik düzenleme yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Piyasada var olan ya da basılı ambalaj materyali olan gıda işletmecilerine, tebliğe uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçiş süreci tanındığı ifade edildi. Yapılan düzenlemenin maksatı ise Avrupa Birliği'ne uyumun yanında, taklit ile tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önlenmesini sağlamak olarak açıklandı. 

31 ARALIK SON TARİH!

Piyasada var olan veya basılı ambalaj materyali olan gıda işletmecilerine, tebliğe uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023'e kadar geçiş süreci tanındı.

Yapılan düzenlemelerle, Avrupa Birliğine uyumun yanında taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amaçlanıyor.

Ticaret Bakanlığı marketlerde fahiş fiyat denetimi başlattı!

Cuma'nın indirimleri az evvel açıklandı! Fiyatlar peş peşe düştü! 6 taksit fırsatı başladı! BİM 2 Aralık fiyat listesi..

ŞOK Market'te iPhone 13 geliyor! ŞOK online aktüel ürünler kataloğu belli oldu! ŞOK kataloğu 3 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön