09 / 05 / 2024

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...



ARAP DÜNYASI ROTASINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

Orient İnternational İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada Körfez ülkelerinin Türkiye’ye güvendiğini vurguladı.

Şirket olarak başlangıçta 50 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirhan, "Yapılan toplantıda da gördük ki yaklaşık 1 milyar dolarlık anlaşma gerçekleşti. Önümüzdeki beş yıl içerisinde de ülkemize toplamda 800 milyar dolarlık bir yatırım bekliyoruz" diye konuştu.

Arap ülkelerinin yatırım için Türkiye’yi tercih ettiklerinin altını çiezen Demirhan, Körfez ülkeleri ve dünyadaki birçok insanın güven limanı olarak gördüğü tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin şu anda Körfez ülkelerinden çok fazla talep gördüğüne dikkat çeken Demirhan, "Ülkemizdeki mühendislik, inşaat sektörü, sanayinin kalkınması, ülkedeki üretimin Avrupa’daki duruşu ve artışından dolayı Arap dünyası yönünü Türkiye’ye çevirdi" diye belirtti.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

"YAPILAN ANLAŞMA İLE TÜRKİYE'NİN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ CANLANACAK"

Gerçekleştirilen anlaşma ile ilk etapta Türkiye’ye 50 milyon dolar döviz girişinin olacağını ve bunun önümüzdeki dönemlerde artacağını ifade eden Demirhan, yapmış olduğukları anlaşma ile Türkiye’nin gayrimenkul sektörü canlanacağını söyledi.

Bu anlaşmaların ülkenin kalkınışı konusunda önemli rol oynadığını belirten Demirhan, "Attığımız imzayla ilk aşamada ülkemize 50 milyon dolarlık bir giriş olacak. Yakın zamanda Körfez ülkelerinden 400 milyon doları bulacak bir yatırım da gerçekleşecek" dedi.

Körfez ülkelerinin sermayesinin çok önemli olduğunu söyleyen Demirhan, hükümetin Körfez ülkelerindeki sermayeyi Türkiye’ye çevirmek için çok çalıştığını ve bunun meyvelerini önümüzdeki 5 yıl içinde alınacağını kaydetti.


Geri Dön