02 / 09 / 2024

Tadilat tartışmasıyla dikkat çeken Lokma, kapılarını açtı

Tadilat tartışmasıyla dikkat çeken Lokma, kapılarını açtı

Tadilatıyla CHP'lileri kızdıran Rumelihisarı'ndaki 'Lokma' adlı mekanın sahibi Kocadağ: Buranın mülkü ailem ve Kadir Topbaş'a ait. Belediyenin izni dışında 1 metre fazlalık yok



Yerel seçimler öncesi 'onarım' ruhsatı ile tadilat yapıldığı ve Kadir Topbaş'ın akrabası olduğu için şimşekleri üzerine çeken Rumelihisarı'ndaki Lokma, kapılarını açtı. Sütiş'in veliahtı Emre Kocadağ'ın işlettiği Lokma, 4 aylık tadilat döneminin ardından yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırımla açıldı. Sabah 06.00'dan gece 01.00'e kadar açık olan mekan Türk ve dünya mutfağından örnekler sunuyor.

LOKMA'YI ÜÇLEYECEK
Kocadağ, '77 çeşit kahvaltımız var. Toplamda 150 çeşit yiyecek bulunuyor. Fiyatlar, 10-20 TL arasında değişiyor. Sunduğumuz lezzete ve mekana göre mütevazı bir fiyat politikası uyguladık. İlk haftamız olmasına rağmen, çok büyük ilgi gördük. Rumelihisarı, kahvaltı mekanlarıyla ünlü. Yer bulamayıp beni arayanlar bile oluyor' dedi. İlk yıl 1 milyon dolar ciro bekleyen ve 2009 yılı sonuna kadar 3 şube daha açmayı öngören Kocadağ, 'Yatırım tutarı 1.5 milyon doları bulur diye tahmin ediyorum' dedi.

İTHAMLAR HAKSIZDI
 Lokma'nın tadilat süreciyle ilgili olarak basına yansıyan tartışmaları ve Kadir Topbaş'la akrabalık ilişkisini sorduğumuz Emre Kocadağ, şu değerlendirmelerde bulundu:   'O dönem ortaya atılan iddialardan açıkçası canım sıkıldı. Çünkü haksız ithamlar yapıldı. Bunun nedeninin tamamen seçim atmosferi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ben yasalara aykırı bir şey yapmadım. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün izni doğrultusunda tadilatı gerçekleştirdim. Benim yerime herhangi bir şahıs da olsa, buranın tadilat iznini alırdı. Verilen iznin dışında 1 metre fazlalık yok. Bunu da gördüler zaten. Bunun akrabalık ilişkisiyle bir ilgisi yok. Burasının işletmesini zaten 7-8 yıldır ben yapıyordum. Buranın mülkü aileme ve Kadir Bey'e ait. Eski bir çay bahçesiydi, yeni bir konsept yarattık. Buranın işletmecisi sadece benim. Ailem ve Kadir Bey, mülk ortağı. Ben onlara kira ödüyorum. Ödediğim kira miktarını ise açıklamak istemiyorum.'

Okul kantinlerine Pigastro ile girdi
Emre Kocadağ, Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Kadir Topbaş'ın oğlu ve aynı zamanda akrabası Ömer Topbaş'ın da Koç Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olduğunu hatırlatan Kocadağ, 'Öğrenciyken kantin konusunda sıkıntılarım vardı. Biz de tamamen üniversitelere yönelik Pigastro adıyla bir konsept yarattık. Kampusun içinde kantinden farklı, lezzetli, sağlıklı, hijyenik ve istediğiniz türde lezzetleri bulabileceğiniz bir marka oldu' dedi. İlk olarak 2007'de Koç Üniversitesi'nde, ardından da Sabancı, Kadir Has ve Bilgi Üniversitesi'nde Pigastro açtıklarını hatırlatan Kocadağ, 'Artık üniversitelerden bize teklif geliyor. Bu yıl içinde iki Pigastro daha açmayı öngörüyoruz. 2010'da Pigastro'lardan 4 milyon TL ciro hedefliyoruz' dedi.

Alkolsüz mojito 8.5 lira
Lokma'da alkollü içecek satılmadığını ama buna rağmen alkolsüz meyve kokteyllerinde iddialı olduklarını belirten Kocadağ, 'Arkadaşlarımız alkolsüz Mohito yaptı. İçinde Sprite gazoz, nane, limon suyu ve kar buz var. Fiyatı 8.5 lira. Çok talep görüyor' dedi. Bunun dışında kendi yetiştirdikleri çimen suyunu da sattıklarını belirten Kocadağ, 'Bir shot'lık çimen suyunun fiyatı 4 lira' diye konuştu.
Akşam

İlgili haber

Kadir Topbaş'ın akrabasından Boğaz'a kaçak yapı


Geri Dön