02 / 05 / 2024

Tam bahar mevsimi dedik havalar yanılttı! Kar resmen geri dönüyor!

Tam bahar mevsimi dedik havalar yanılttı! Kar resmen geri dönüyor!

Güneşin kendini belli etmesiyle birlikte tam bahar mevsimi dedik fakat havalar yanılttı! Uzmanlar uyardı kar resmen geri dönüyor!



Ülkemizde bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki dalgalanma devam ediyor. Vatandaşlar, ani sıcaklık değişimleri ile başa çıkmakta zorlanıyor. Son hava durumu açıklamasına göre, Mayıs ayının son günlerine doğru sıcaklıkta ciddi bir düşüş yaşanması bekleniyor.

 Tam bahar mevsimi dedik havalar yanılttı! Kar resmen geri dönüyor!

Uzmandan uyarı kar yağışı geliyor!

Türkiye, küresel bir sorun olan iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkileniyor. Mevsimlerin normal seyrinde gitmemesi ve hava olaylarının değişmesiyle birlikte, kar yağışında önemli azalmalar yaşanıyor. Tam bahar mevsimi dediğimiz şu günlerde hava şartları aniden değişiyor. Son günlerde yapılan açıklamalar, bahar mevsiminde bile kar yağışının beklendiğini ortaya koydu.

Mayıs ayına sayılı günler kala ani hava değişimleri nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, halkın kar yağışı ve fırtınaya karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Soğuk hava ve karlı günlerin geri döneceğini belirten Bozyurt, vatandaşları uyardı.


Geri Dön