17 / 05 / 2024

Tam bahar mevsimi dedik havalar yanılttı! Kar resmen geri dönüyor!

Tam bahar mevsimi dedik havalar yanılttı! Kar resmen geri dönüyor!

Güneşin kendini belli etmesiyle birlikte tam bahar mevsimi dedik fakat havalar yanılttı! Uzmanlar uyardı kar resmen geri dönüyor!



Pek çok ilde sarı kodlu uyarı dikkat çekti

İklim bilimci Dr. Okan Bozyurt, son açıklamasında soğuk hava dalgalarının ülkemizi yeniden etkiyeceğini ve buna bağlı olarak da kar yağışlarının geri döneceğini ve soğuk havalara bağlı olarak fırtınalar ve don olayları yaşanacağını belirtti. Kış mevsimini geçici olarak yeniden yaşayacağımızı ifade etti.

Dr. Bozyurt, yüksek kesimlerde kar yağışının daha sık görüleceğini, iç kesimlerde, merkezlerde ve ilçelerde de kar yağışı beklenildiğini açıkladı. Nisan ayının son iki gününde ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde büyük bir hava değişikliği yaşanacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Hava tahminlerine göre, gece sıcaklıkları eksi derecelere kadar düşecek ve 27 Nisan itibarıyla 28-29 Nisan tarihlerinde oldukça etkili olacak. Özellikle Karadeniz'in iç kesimleri, kuzey ve iç Ege bölgeleri, göller bölgesi, iç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sakarya, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Meteoroloji 5 kent için şiddetli fırtına alarmı! O saatlerde dışarı çıkan yandı!

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!


Geri Dön