30 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Cadde ve sokak aydınlatmaları konutlara yansıtılmıyor!

Taner Yıldız: Cadde ve sokak aydınlatmaları konutlara yansıtılmıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, genel aydınlatma kapsamında olan cadde ve sokak aydınlatma bedellerinin Hazine Müsteşarlığı'nca karşılandığını belirtirken, konut abonelerine yansıtılmadığının bilgisini verdi...



CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök'ün yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Yıldız, ilgili kanun uyarınca genel aydınlatmaların görev ve sorumluluğunun, bölgede faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketine verildiğini kaydetti.


İlgili kanun uyarınca genel aydınlatma giderlerinin Hazine Müsteşarlığı'nca karşılandığını ifade eden Yıldız, "Aydınlatma giderlerine ilişkin tüketim değerleri ile faturaların kontrol ve denetimi Hazine Müsteşarlığı ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği müsteşarlık adına TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır" dedi.


Yıldız, dağıtım bölgesinde yer alan tüm aydınlatma tesislerinde ayrı sayaç takılı olduğunu belirterek, bu sayaçların her ay düzenli olarak okunarak, ilgili belediye başkanlıklarının onayı alınarak tükemit bedellerinin tahsili için Hazine Müsteşarlığı'na bildirildiğini vurguladı. Yıldız, şunları kaydetti:


"Aydınlatma tesislerinde yer alan sayaçlar okunmadan veya mevzuata aykırı şekilde herhangi bir yöntemle aydınlatma bedelinin tahsil edilmesi sözkonusu değildir. Aydınlatmaya ilişkin tüketim bedelleri sayaçlar üzerinden tahakkuk ettirilerek tahsil edilmektedir. Bunun dışında farklı bir uygulama yapılmamaktadır. Ayrıca genel aydınlatma kapsamında olan cadde ve sokak aydınlatma bedelleri Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanmakta olup konut abonelerine yansıtılmamaktadır." 


AA


Geri Dön