03 / 05 / 2024

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Asgari ücret ve memur zammının ardından maaş farklarının giderilmesini isteyen tapu çalışanları sosyal medyada #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile gündem oldu. İşte ayrıntılar...



Asgari ücret ve memur zammının ardından maaş farklarının giderilmesini isteyen tapu çalışanları sosyal medyada #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile gündem oldu. 

Yeni asgari ücret geçtiğimiz Ocak ayına göre yüzde 94, Temmuz ayına göre ise yüzde 54.5 oranında artarak net 8 bin 506 TL olarak belirlendi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaş zammını yüzde 30 olarak duyurdu. 

Bu zamların ardından, özel sektörde de maaş tartışması sık sık gündeme gelirken; tapu çalışanları maaş farkı talepleri ile sosyal medyayı hareketlendirdi. 

Tapu çalışanlarından maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin talebi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde aynı işi yapan çalışanlar arasında ortaya çıkan farklı maaş konusu sosyal medyaya yansıdı. 

Binlerce tapu çalışanı Twitter'da açılan #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile taleplerini ve tepkilerini dile getirdi. 

Tapu çalışanları, özlük hakları ile ilgili sıkıntıları olduğuna dikkat çekerek, asgari ücretli memur haline geldiklerini ve kendi aralarında da ücret farklılıkları olduğunu belirtiyor.

Tapu çalışanlarından maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin talebi!

Tapu ve Kadastro Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Demir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Özgür Özel, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gibi isimlerin yanı sıra Türk İmar-Sen Genel Merkezi, Tapu ve Kadastro Çalışanları Derneği gibi kurumlardan da konu ile ilgili açıklamalar yapıldı. 

Twitter'da açılan #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile konu gündeme bomba gibi düştü. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön