18 / 05 / 2024

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Asgari ücret ve memur zammının ardından maaş farklarının giderilmesini isteyen tapu çalışanları sosyal medyada #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile gündem oldu. İşte ayrıntılar...



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde aynı işi yapan çalışanlar arasında ortaya çıkan maaş farkı konusu ile ilgili binlerce tweet atıldı. 

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Türk İmar-Sen olarak tapuda #TapudaTekÜnvan sorunu çözülene kadar durmayacağız" diyerek, tapuda tek unvan talebinin haklı bir talep olduğunu; tapu ve kadastro çalışanlarının kendilerini yalnız hissetmemesi gerektiğini vurguladı. Çelik, konuyla ilgili "Genel başkanı da tapuda bilgisayar işletmeni olan bir sendika olarak #TapudaTekÜnvan bizimle çözülür" ifadelerini kullandı.

Tapu çalışanlarından maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin talebi!

Tapu ve Kadastro Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Demir de konu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Tek ünvan için sürekli istişare içerisinde olduğumuz @bayindirMemSen Genel Başkanı Sn.  @sonertufanoglu ve  @turkimarsen_ Genel Başkanı Sn.  @Zafercelik23 e teşekkür ederim. Vakit #tapudatekuenvan için mücadele vakti." şeklinde konuştu. 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de açıklamasında "Türkiye Kamu-Sen Tapu ve kadastro çalışanlarının haklı taleplerinin takipçisi olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Tapu çalışanlarından maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin talebi!

İşte yapılan o paylaşımlardan bazıları:

"Tapu Müdürlüklerinde iş barışının sağlanması ve iş performansın artırılması,eşit işe eşit ücret politikası sadece #TapudaTekÜnvan ile sağlanır. Sorun Belli Çözüm Net : #TapudaTekÜnvan"

"#TapudaTekÜnvan Tapu ve Kadastro çalışanları aynı iş yükü ve aynı sorumluluk altında çalışıyor ve her bir ünvan farklı maaş alıyor. Bizler bu farklılığın giderilmesini talep ediyoruz."

"#tapudatekünvan Tapu Müdürlüklerinde aynı işi yapan personeller arasında ünvan farklılıklarından dolayı ciddi maaş farkı ortaya çıkmakta,bu da motivasyonu ciddi anlamda düşürmektedir. Haksızlığın ortadan kalmasını talep ediyoruz." 

"Tapuda çalışanların haklı talebi #TapudaTekÜnvan"

Gram altın için 1.200 TL rakamı geldi, altını olan adeta buz kesti! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın!

Geçici işçilere kadro son dakika 2023! 300 bin geçici işçiye kadro kimleri kapsıyor?

TOKİ 16-24 Ocak kura takvimi gün gün belli oldu! İşte il il peş peşe çekilecek 2023 TOKİ kura takvimi...


Geri Dön