05 / 05 / 2024

Tapu harcı ödemelerinde son dakika! Fazla ödemiş olabilirsiniz...

Tapu harcı ödemelerinde son dakika! Fazla ödemiş olabilirsiniz...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde tapu harcını ve tapu harcı ödemelerini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Tapu harcını fazla ödemiş olabilir misiniz?' başlıklı yazısı...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, 'Tapu harcını fazla ödemiş olabilir misiniz?' başlıklı yazısına, "Rahmetli Hocam Prof. Dr. Şükrü KIZILOT’a “hocam bazı konuları sık sık yazıyor, devamlı uyarıda bulunuyorsunuz, neden bunu yapıyorsunuz?” diye sorduğumda, “sık sık hatırlatalım ki, insanlar haklarını bilsin, fazla ödeme yapmasınlar.” derdi.

Gerçekten de doğru, öyle konular var ki, bunları belli dönemler itibariyle kamuoyunun bilgisine sunmak, hatırlatmak gerekiyor. Bunlar hatırlatılmadığı takdirde, yanlış uygulama ve hesaplamalar yapılmaya devam ediyor, insanlarımız fazla ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. İnanır mısınız, bu işlemleri yapan kamu idareleri bile insanlarımızı uyarmıyorlar. İnsanlarımızı uyarmak, yanlış beyanda bulunmalarını önlemek bu kadar zor mu? Anlaşılır gibi değil!

Bu konulardan birisi de, ev, arsa, ofis, ve iş yeri satın alanların ödedikleri tapu harçlarıyla ilgili" ifadelerini kullanarak başladı.

Tapu harcı ödemelerinde son dakika! Fazla ödemiş olabilirsiniz...

Konunun KDV ödeyerek konut, iş yeri, arsa ve ofis satın alan kişilerin ödeyeceği tapu harcının hesabıyla ilgili olduğuna dikkat çeken Abdullah Tolu, KDV ödenmeden satın alan kişilerin ve satın alınanların pek bir sorunu olmadığını belirtti. Tolu, "Ancak, KDV ödenerek satın alınan konut, arsa, ofis ve işyerlerinde tapu harcının KDV'li bedel üzerinden mi yoksa KDV'siz bedel üzerinden mi ödeneceği hususunda tereddüt ediliyor ve genellikle de yanlış yapılıyor" şeklinde konuştu. 

İşte Abdullah Tolu'nun yazısının devamı: 


Geri Dön