06 / 05 / 2024

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han



Bu kapsamda ilk aşamada  Radar’a  takılanların sayısı 80 bini bulurken, bu kişilerin vergi yükümlülükleri de takibe alındı.  Posta Gazetesi’nin haberine göre, bunun yanında kira geliri alanlara- ve emlakçılar hakkında yapılan çalışmalar sonucu da 55 bin riskli işlem  olduğu açığa çıkarıldı.  İncelemelerin sonunda yüksek riskli bulunan sonuçlar, ilgili makamlara iletilecek.

YAPANA BÜYÜK CEZA KESİLİYOR

Her gayrimenkul alım satımında alınan bir bedel olan tapu harcı, satış bedeli üzerinden yüzde 4 (binde 20) olarak uygulanıyor.

 Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Bu bedelin düşük beyan edildiği belirlenirse, ilk olarak çıkan fark üzerinden hesaplanan harç, alıcı ve satıcıdan talep edilerek tahsili yapılıyor.  Sonrasında hem alıcıya, hem satıcıya harcın yüzde 25’i oranında vergi çezası da uygulanıyor.

Bunun istisnası ise eksik beyan verdikten sonra, bu durumu bildirenler oluyor. Bu kişiler, ilgili makamlar tespit etmeden önce ‘pişmanlık dilekçesi’  verirlerse, fark yasal faizi ile ödeniyor. Yüzde 25’lik vergi ziyaı cezası ise alınmıyor.

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!

Bu desteği almanız için ev hanımı olmanız yeterli! Devlet tam 1.100 TL  veriyor!

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  


Geri Dön