02 / 05 / 2024

Tapu işleminin iptali!

Tapu işleminin iptali!

Tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılması gerekiyor. Bu işlem için bir avukata vekalet veriliyor...




Tapu işleminin iptali!


Günümüzde ev, arsa, tarla, işyeri gibi alım satım işlemlerinin artması ve buna paralel olarak da tapu işlemlerinin ya da tapu işleminin iptali gibi hususlar artış göstermiştir. Bir tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılması gerekmektedir. Tapu işleminin iptali için vekaletname vererek bir avukat aracılığıyla tüm davanın görülmesi aşamasında yetkilendirme yapılabilir.


Tapu işleminin iptali!


Tapu iptali ve tescil davaları, mirasçılardan mal kaçırma gayreti içersinde olan miras bırakan veya diğer mirasçıların hukuka aykırı eylemlerinin ortadan kaldırılması için aleyhine işlem yapılan mirasçılar tarafından açılan davalardır. Bu davanın davacısı, yasal miras hakkının hukuka aykırı olarak ihlal edildiğinden bahisle miras payının adına tescilini talep etmektedir.



Tapu vekaletname örneği!
Tapu alım satım harcı!
Tapu takas işlemi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön