06 / 05 / 2024

Tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu dairesinde işlemi olan vatandaşların öncelikle randevu almaları gerekiyor. İlk defa randevu alacaklar nereden ve nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları



WEB TAPU SİSTEMİ NEDİR?

Anadolu Ajansı'nda yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden Web Tapu'ya ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre;

"Web tapu sistemi, 'tapunun kısa yolu', 'tek tıkla tapu' ve 'sıra hep sizde' sloganları ile hayata geçirilmiş, sistem e-Devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılmakta olup TKGM-TAKBİS güvencesi altındadır. Dünyada 5 dilde tapu hizmeti veren tek sistemdir. Sistem ayrıca yabancı ülke vatandaşlarının kullanımına da açılmış durumdadır.

Web tapu, bir randevu sistemi olmayıp tapu işleminin tapu müdürlüğüne gitmeden 7/24 zaman kısıtlaması olmaksızın başlatıldığı bir sistemdir. Vatandaşlarımız gerekli bilgileri online olarak sistem üzerinden girmekte, tapu müdürlüklerince yapılan SMS yönlendirmeleri ile harç ödemeleri gerçekleştirilmektedir. İşlem için girilen gerekli belgeler, diğer kamu kurumlarından sistem üzerinden alınmakta ve vatandaşlardan başvuru aşamasında ayrıca belge talep edilmemektedir. Vatandaşlarımız yalnızca imza için tapu müdürlüklerine gitmektedir."

 

Tapu masrafları ne kadar 2022?


Geri Dön