10 / 05 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da 65 bin metrekare büyüklükteki 33 katlı bloğu 295 milyon Türk Lirası'na satın aldı. Yine mega kent İstanbul'da da 23 bin metrekare büyüklüğe sahip, 29 katlı tamamlanmamış bir bina da 229 milyon Türk Lirası bedelle satın alındı. İki binanın toplam maliyeti KDV hariç 524 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 


Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Genel Müdürlük 5 milyon 782 bin Türk Lirası da kira bedellerine harcama yaptı. Kurumun 2018'den bu güne ödediği toplam kira ise bedelleri ise 5 milyon 782 bin Türk Lirası olarak belirlendi. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara da 524 milyon TL ye iki bina aldı!  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soru önergesine verdiği cevapta, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün  Ankara  Yenimahalle'de 65 bin 574 metrekare kapalı inşaat alanına sahip 33 katlı blok satın aldığına ve KDV hariç 295 milyon Türk Lirası ödendiğini belirtti. 

İstanbul Ataşehir ve Kadıköy Tapu Müdürlükleri tarafından kullanılmak üzere de 23 bin 461 metrekare kapalı inşaat alanı bulunan, 29 kat yükselikteki tamamlanmamış bir bina 229 milyon Türk Lirası ödendi. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara da 524 milyon TL ye iki bina aldı! 

CHP'li Abdurrahman Tutdere ise konuyla ilgili açıklamasında "Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yok sayılıyor. Fakat balık baştan kokuyor. Tasarruf genelgesi yayımlayan Cumhurbaşkanlığı'nın da günlük gideri 10 milyon lirayı aştı" ifadelerini kullandı ve konuya tepki gösterdi. 

Altın alanlar, satanlar panik içinde! Altın düşüyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarında flaş gelişme

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 925 konut ve 8 dükkanlık yeni proje geliyor!

Altının Efendisi İslam Memiş arka arkaya hem tarih hem de rakam verdi! İşte altında hasat tarihi! Hemen bakın!


Geri Dön