01 / 05 / 2024

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

2023 yılıyla beraber emlak alım satım işlemlerine yeni düzenlemeler de getiriliyor. Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Söz konusu değişiklik 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak....Aman dikkat...



NOTER’DE TAPU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Yine verilen detaylara göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nden (TAKBİS) noterliklerin veri alabilmesi için teknik hazırlıklar devam ediyor.

Taşınmazın ilgili belgelerinin eksik olduğu durumda da bu belgeler sistem üzerinden talep edilecek ve eksiklikler tapu müdürlüğü tarafından sisteme aktarılacak.

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

Yine verilen detaylara göre, noterlerce hak sahibi belirlendikten ve taşınmazın satışına engel hukuki söz konusu bir durumun bulunmadığı tespit edildikten sonra taşınmaz satış sözleşmesi yapılacak.

Satış sözleşmesi taraflar tarafından imzalandığında noter, tapu bilişim sisteminden yevmiye numarası alarak sözleşmeyi de sisteme kaydedecek.

Yine verilen detaylara göre, sözleşme sisteme kaydolduktan sonra tapu müdürlüğü tarafından taşınmazın tapu siciline tescili de yapılacak.

Satış sözleşmesiyle beraber diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak da arşivlenecek.

Tapu ve Kadastro personel alımında başvurular resmen başlıyor! 25 şehirde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Aman kaçırmayın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!


Geri Dön