18 / 05 / 2024

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?

Tapuda yeni bir düzenleme getirildi. Kabul edilen 6. Yargı Paketi ile noterlere yeni görevler verildi. Peki noterlere verilen görevler ne? İşte detaylar…



NOTERLERLERİN YENİ GÖREVLERİ NEDİR?

Noterlere TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapma görevi verildi. Bu sözleşmeyi taraflardan birinin talep etmesi halinde harç ve giderleri ödemesi halinde tapu bilişim sistemi vasıtasıyla tapu siciline şerh verebilecek, taşınmaz satış sözleşmesi gerçekleştirilebilecek.

TOKİ 2022 başvuruları başladı mı? TOKİ İstanbul, İzmir,  Adana  başvuruları ne zaman?

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Petrol bulundu! Hangi ilimizde petrol bulundu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön