16 / 05 / 2024

Tarih önce çekildi! O ödemeler yapılmaya başlandı!

Tarih önce çekildi! O ödemeler yapılmaya başlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ramazan Bayramı'na denk gelen mayıs ayı evde bakım yardımı ödemelerinin tarihini ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla öne çektik" ifadesini kullandı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mayıs ayına ilişkin evde bakım yardımı ödemelerinin bugün hesaplara geçeceğini söyledi.

Yanık, yapmış olduğu yazılı açıklamasında, evde bakım yardımı ödemesi bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için yapıldığını bir kez daha vurguladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aile birliğine çok önem veren Yanık, evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyacı olan engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlara da destek verdiğini aktardı.

Tarih önce çekildi! O ödemeler yapılmaya başlandı!

Evde bakım yardımı 536 bin engelliye fayda sağlacak olup  toplamda mayıs ayı için  888,5 milyon lira ödeme yapılacağını söyleyen Yanık; "Ramazan Bayramı'na denk gelen mayıs ayı evde bakım yardımı ödemelerinin tarihini, ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla öne çektik. Ödemeleri bugün gerçekleştiriyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Ayrıca, içerisinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın 'Erişebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam' için vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

1100 lira yardım başvurusu nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön