30 / 04 / 2024

Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi sempozyumu yapıldı!

Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi sempozyumu yapıldı!

Bilecik’te 2 gün boyunca süren yurt içinden ve yurt dışından akademisyen ile bilim adamlarının katıldığı ’’Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi’’ konulu uluslararası sempozyumun kapanış töreni yapıldı.



Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenin kapanışında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Değirmenci ve Prof. Dr. Halit Tadmori, rektör yardımcıları, akademisyen ve katılımcılar katıldı.


’’BU TÜR SEMPOZYUMLARI YAPMAKTAKİ AMACIMIZ, TARİHİMİZLE ÖYKÜNMEK YERİNE ONUN ÜZERİNE YENİ BİR ŞEYLER KOYABİLMENİN YOLUNU BULMAKTIR’’


Kapanış konuşmasını yapan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Belediyesi, Türk Dünyası Kültür Vakfı, Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile üniversite işbirliğinde güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilecik ve çevresi, Türk dünyasının önemli değerlerinden birisi. Bu vesile ile Bilecik’imiz ve bölgenin önemini tüm dünyaya duyurmak aslında bizim bir sorumluluğumuz. Bu programlardaki amacımız, geçmişe, tarihe öykünmek değil, geçmişin üzerine bir şeyler ekleyebilmektir. Geçmiş değerlerimiz ve tarihimizi öğrenerek, onların üzerine bir şeyler eklemektir. Bu kapsamda ünlü bilim adamlarımız ve akademisyenlerimiz bu anlamda Bilecik’te bir araya gelerek, güzel fikir alışverişlerinde bulundular.”


’’TARİHİMİZİ İYİ ANLAYARAK ONDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE GELECEĞİ İMAR VE İHYA ETMEMİZ GEREKİR’’


Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise gerçekleştirilen sempozyumun Bilecik’e birçok yönden hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Bilecik’in gerek Türk dünyası gerek İslam coğrafyası açısından son derece önemli bir mekan ve gerçekten birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı topraklar olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Bilecik, sevgi ve hoşgörü ile kardeşlik duygularının oldukça yüksek olduğu topraklar. Buradan çıkan çınar, 600 yıl boyunca dünyaya hak ve adalet dağıtmış olan Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar. Bu sebeple bu topraklarda yaşayan bizler geçmişi iyi sorgulamamız lazım ve buradan almış olduğumuz enerji ve sinerji ile geleceğimizi imar ve ihya noktasında çalışmalar yapmamız lazım. Onun için bu tür toplantı ve sempozyumlar son derece önemlidir diye düşünüyorum. İlimizi ziyaret ederek, uzak diyarlardan Bilecik’imize gelip böyle güzel bir sempozyuma zaman ayıran bütün akademisyenlerimiz ve konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.


"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUM"

Bilecik’te değerli konuklarla güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Türk kardeşlerimizin bu günlerde maruz kaldığı saldırı ve olayları da kınıyorum ve bu anlamda da onlara bize de Cenabı Hakkın yar ve yardımcısını niyaz ediyorum. Birbirimize daha sıkı bir şekilde bağlanmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci ise kapanış töreninde yaptığı konuşmada, sempozyumun sonuç itibariyle güzel neticelere ulaşması dileğini iletti.

Sempozyuma katılan Prof. Dr. Halit Tadmori ise gerçekleştirilen sempozyuma katılmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu belirterek, Bilecik’te 3 gün boyunca süren sempozyumda mimarlık, mühendislik, tarih, kültür, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyoloji gibi birçok alanda konuların görüşüldüğünü söyledi.

Teşekkür belgelerinin taktim edildiği törende protokol üyeleri daha sonra üniversite kütüphanesini ziyaret ederek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Özcan’dan bilgi aldı.


Hürriyet


Geri Dön