Kent Haberleri

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Zam şampiyonu kuru soğan fiyatının bir hafta içinde düşeceğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, et fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Bakan Kirişci, çiftçinin mali bakımdan iyi durumda olduğunu söyledi. Plansızlık ve yanlış politikalar sebebiyle 2022’yi yüzde 314 fiyat zamla kapatan soğanın fiyatı 2023’ün Ocak-Mart döneminde yüzde 101 oranında artarak kilosu 30 TL’ye ulaştı

Türkiye’nin dünya üretiminde ilk sıralarda yer aldığı soğan enflasyon şampiyonu olarak kayıtlara geçti. Plansızlık ve yanlış politikalar sebebiyle 2022’yi yüzde 314 fiyat zamla kapatan soğanın fiyatı 2023’ün Ocak-Mart döneminde yüzde 101 oranında artarak kilosu 30 TL’ye ulaştı.

Zam şampiyonu soğan tartışmaları ile ilgili NTV yayınında birtakım açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, fiyatların bir hafta içerisinde düşeceğini söyledi.

Soğanın kışlık üretimiyle erkenci üretimi arasında bir geçiş dönemi yaşadığını belirten Kirişci, "Bir haftası var; soğanın fiyatının ne kadar düştüğünü göreceğiz" şeklinde konuştu.

"ETİN FİYATI YÜKSEK"

Etin fiyatının yüksek olduğunun altını çizen Bakan Kirişci, "Sözleşmeli üretimle hayvanı besiciye beslettir, kilosuna geldiğinde kes, sster market, ister kasap reyonunda satılsın" ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...
 

"ÇİFTÇİ GAYET GÜZEL PARA KAZANIYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçinin mali bakımdan iyi durumda olduğunu söyledi.

"Şu an çiftçilerimiz gayet güzel paralar kazanıyor ve mali bakımdan iyi durumdalar" diyen Bakan Kirişci, kendisinin çiftçinin tepkisini yansıtan bir olaya şahit olmadığını söyledi.

GRAM HESABIYLA SATILMAYA BAŞLANDI

Öte yandan, et fiyatlarındaki artışın süreceğini belirten ve ne üreticinin, ne kasapların önünü göremediğini ifade eden İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, gram hesabıyla satılmaya başlanan kıyma için “Kimse indirim beklentisi içinde olmasın. Enflasyon ortada. İneğimizi ithal samanla besliyoruz” şeklide konuştu.

Şenkara, üretimdeki düşüş devam ettiği sürece fiyatların artacağını hatırlatarak, şöyle dedi: “Fiyatların düşmesini beklemek hayalcilik olur. Dananın kesim fiyatı 180 TL’ye ulaştı. Karkas dana etinin kesim fiyatı ise 210 TL seviyesinde. Maliyetler ortada. İzmir’de şu anda kıymanın kilo fiyatı etin cinsine göre 300 TL’den başlıyor. 350 TL’ye kadar gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kadar et fiyatlarının bu seviyede süreceğini düşünüyoruz. Biz esnaf olarak önümüzü göremiyoruz ve yaz aylarına kadar fiyatların ne olacağını biz de bilemiyoruz.”

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Ütü 450 TL, çay makinesi 500 TL, piknik sandalyesi 250 TL...