05 / 07 / 2024

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Zam şampiyonu kuru soğan fiyatının bir hafta içinde düşeceğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, et fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Bakan Kirişci, çiftçinin mali bakımdan iyi durumda olduğunu söyledi.



"ÇİFTÇİ GAYET GÜZEL PARA KAZANIYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçinin mali bakımdan iyi durumda olduğunu söyledi.

"Şu an çiftçilerimiz gayet güzel paralar kazanıyor ve mali bakımdan iyi durumdalar" diyen Bakan Kirişci, kendisinin çiftçinin tepkisini yansıtan bir olaya şahit olmadığını söyledi.

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

GRAM HESABIYLA SATILMAYA BAŞLANDI

Öte yandan, et fiyatlarındaki artışın süreceğini belirten ve ne üreticinin, ne kasapların önünü göremediğini ifade eden İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, gram hesabıyla satılmaya başlanan kıyma için “Kimse indirim beklentisi içinde olmasın. Enflasyon ortada. İneğimizi ithal samanla besliyoruz” şeklide konuştu.

Şenkara, üretimdeki düşüş devam ettiği sürece fiyatların artacağını hatırlatarak, şöyle dedi: “Fiyatların düşmesini beklemek hayalcilik olur. Dananın kesim fiyatı 180 TL’ye ulaştı. Karkas dana etinin kesim fiyatı ise 210 TL seviyesinde. Maliyetler ortada. İzmir’de şu anda kıymanın kilo fiyatı etin cinsine göre 300 TL’den başlıyor. 350 TL’ye kadar gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere kadar et fiyatlarının bu seviyede süreceğini düşünüyoruz. Biz esnaf olarak önümüzü göremiyoruz ve yaz aylarına kadar fiyatların ne olacağını biz de bilemiyoruz.”

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Ütü 450 TL, çay makinesi 500 TL, piknik sandalyesi 250 TL...


Geri Dön