01 / 05 / 2024

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Zam şampiyonu kuru soğan fiyatının bir hafta içinde düşeceğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, et fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Bakan Kirişci, çiftçinin mali bakımdan iyi durumda olduğunu söyledi.



Türkiye’nin dünya üretiminde ilk sıralarda yer aldığı soğan enflasyon şampiyonu olarak kayıtlara geçti. Plansızlık ve yanlış politikalar sebebiyle 2022’yi yüzde 314 fiyat zamla kapatan soğanın fiyatı 2023’ün Ocak-Mart döneminde yüzde 101 oranında artarak kilosu 30 TL’ye ulaştı.

Tarım Bakanı Kirişçi’den et yorumu: Et fiyatları yüksek”

Zam şampiyonu soğan tartışmaları ile ilgili NTV yayınında birtakım açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, fiyatların bir hafta içerisinde düşeceğini söyledi.

Soğanın kışlık üretimiyle erkenci üretimi arasında bir geçiş dönemi yaşadığını belirten Kirişci, "Bir haftası var; soğanın fiyatının ne kadar düştüğünü göreceğiz" şeklinde konuştu.

"ETİN FİYATI YÜKSEK"

Etin fiyatının yüksek olduğunun altını çizen Bakan Kirişci, "Sözleşmeli üretimle hayvanı besiciye beslettir, kilosuna geldiğinde kes, sster market, ister kasap reyonunda satılsın" ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...
 


Geri Dön