03 / 05 / 2024

Tarım Kredi'den 'pahalı' iddialarına jet yanıt!

Tarım Kredi'den 'pahalı' iddialarına jet yanıt!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerden fiyat karşılaştırılması yapılan pirinç, ayçiçek yağı ve çaya yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.



 Tarım Kredi den pahalı iddialarına jet yanıt!

"Tarım Kredi market şubelerimizde satışa sunulan ürünlerimizden fiyat karşılaştırılması yapılan ayçiçek yağı, pirinç ve çayda yapılan mukayeseler gerçeği yansıtmamaktadır. Günlük fiyat dalgalanmaları hariç, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin indirim kampanyasındaki birinci marka ürünlerimiz her zaman sektördeki diğer paydaşlarımızın birinci markasından, ikinci marka ürünlerimiz de ikinci marka ürünlerinden daha ucuzdur. Ayçiçek yağında farklı segmentteki ürünler karşılaştırılarak 'Tarım Kredi Kooperatif marketleri pahalı ürün satıyor' algısı oluşturulmak istenmektedir. Pirinçte ise Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki birinci kalite yerli Osmancık-Baldo pirinç ile diğer marketlerin ithal Çin ve ikinci kalite Luna pirinci mukayese edilmektedir. Çayda da Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde satılan birinci sürgün filiz çayı ile rakiplerin üçüncü sürgün harman çayı mukayese edilmektedir."

 Tarım Kredi den pahalı iddialarına jet yanıt!

Öte yandan Zincir Marketlere yapılan denetimler hız kazandı. Son olarak Trakya bölgesinde zincir marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ile kasa fiyatları karşılaştırıldı.

Mersin ilinde zabıta ekiplerinin denetimi sırasında vatandaşın şikayeti üzerine gidilen zincir marketin bir şubesinde, son kullanma tarihi geçmiş 11 paket peynir ile 2 şişe ayran bulundu.

Akdeniz Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketlere ilişkin denetim yaptı.

Ekipler, son kullanma tarihleri, ürünlerin gramaj, reyon ve kasa fiyatlarını inceledi, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

İlçedeki zincir marketin şubesindeki denetimde, bir markaya ait 5 kilogramlık un paketlerinde gramaj eksikliğine rastlandı.

Para cezası uygulanan marketten alınan un paketleri, marka hakkında idari işlem yapılması için Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Amazon'dan isteyen herkes ayda 2 dolar kazanacak! İşte tek şart...

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?


Geri Dön