01 / 05 / 2024

Tarsus'taki 3 mahallede imar planı değişikliği!

Tarsus'taki 3 mahallede imar planı değişikliği!

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler mahallerinin imar planlarının değişeceğini açıkladı.



Mersin'in Tarsus ilçesideki 3 mahallede imar değişikliğine gidilecek. Belediye Başkanı Şevket Can, Bağlar, Gaziler ve Yeni mahallelerinde imar planı değişikliğinin uygulanacağını açıkladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgenin halk arasında "cetvel" adıyla tabir edildiğini hatırlarak imar planı değişikliğinin önemine vurgu yaptı. Can, çalışmaların mahalle muhtarlarıyla görüşme sonrası karara bağlandığını ve mahallerdeki ihtiyaçlara göre projelendirildiğini söyledi.

Konu ile ilgili konuşan Can, "Hizmet için imarın düzeltilmesi gerekiyordu. İmar durumu düzeltilmeden cetvele hiçbir şey yapılamazdı. Biz bunu başardık. Daha önceden de bazı mahallerimizde yoğunluk artışı yaptık. Önceden 1.7 olan yoğunluğu 2'ye çıkardık. Hane başına inşaat artışı gerçekleştirdik. Bunu yapmak için 2,5 sene mücadele ettik. İnşallah Yeni Mahalle, Bağlar ve Gaziler mahallelerimiz yenilenecek. Yolları geniş, yeşil alanları fazla olmasının yanı sıra yüksek katlı binaların yapılmasıyla da örnek mahalleler olacaklardır. Bunu herkes ilerleyen yıllarda görecek. Müteahhitler vatandaşımızın kapısını çalmaya başladı" ifadelerini kullandı.


Geri Dön