27 / 04 / 2024

Taş Yapı Altunizade Konakları Eylül 2015'te satışta!

Taş Yapı Altunizade Konakları Eylül 2015'te satışta!

Firma: Taşyapı İnşaat

Bugün basınla bir araya gelen Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, hem sektörü değerlendirdi hem de yeni projeler hakkında bilgi verdi. Emrullah Turanlı'nın açıklamaları haberimizin devamında...



Taş Yapı Altunizade Konakları Eylül 2015 te satışta!


Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı Kadıköy'de hayata geçirdikleri Four Winds Residence projesinde bugün öğle yemeğinde basınla bir araya geldi. Turanlı, Stay Well konsepti, Four Winds Residence ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi.


Projenin yaklaşık 2 aydır satışta olduğunu söyleyen Emrullah Turanlı, 28-30 dairenin satışının gerçekleştiğini ve ailelerin taşınmaya başladığını ifade etti. Turanlı, "Projede fiyatlar 700 bin dolar ile 2 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor" dedi.


Emrullah Turanlı Stay Well konseptini şu şekide anlattı: "Osman Müftüoğlu ile zaten 1 yıldır projede sağlıklı yaşam hakkında neler yapabilirizi konuşuyorduk. Ticari bir işletme olmayan Stay Well, site sakinlerine Osman Müftüoğlu yöneticiliğinde hizmet verecek. Sunulan imkanların hepsi aidatın içinde olacak. Ek bir ücret olmayacak."


Four Winds Residence haberleri için tıklayınız!


Stay Well konsepti hakkında detaylı bilgi için tıklayınız!


Altunizade Konakları projesi Eylül 2015'te satışta!


Yeni projelerinden de bahseden Emrullah Turanlı, "Altunizade'deki projenin kaba inşaatı bitmiş durumda Eylül 2015'te onuda satışa çıkaracağız. Toplam 220 konutun bulunduğu projede 30 dönüm arazi üzerinde alçak katlı bloklar yer alacak. Bu projemizdede yüzde 18 bina oturumu var geri kalan kısım yeşil alan olarak tasarlandı" dedi.


İstanbul'a 4 yeni proje daha!


Emrullah Turanlı, "Seyrantepe'deki projemizi yıl sonu olmadan başlamayı planlıyoruz. Oraya otel, ofis, rezidans ve AVM birimlerinin yer alacağı mix bir proje yapacağız. Aslında benim idealim oraya üniversite yapmak ancak arsa sahibi durumu kabul etmiyor" dedi.


Fikitepe projesi için ise 2700 hak sahibi ile görüştüklerini ve herkesi mutlu etmenin zor olduğunu söyleyen Turanlı anlaşmalar sağlanır sağlanmaz oradaki çalışmalarında başlayacağını ifade etti.


Şişli'de Türkiye Hastanesi'nin yanında ise yaklaşık 100 dönüm arsaya sahip olduklarını belirten Turanlı, "Arsanın yalnızca terki kaldı o işlemde tamamlandıktan sonra inşaat çalışmalarına başlarız. Projenin detayların henüz belli değil, büyük çoğunluğu otel olur diye düşünüyoruz" dedi.


Taş Yapı'dan dar gelirliye konut!


Ataşehir'de 70 dönüm arazi aldıklarını ancak 2 yıldır ruhsat alamadıklarını söyleyen Turanlı, Ataşehir Belediye Başkanı ile görüştük ruhsat işlemleri başlayacak. O arsa üzerinde aynı işçilik ve kalitede dar gelirliye konut üretmek istiyoruz dedi. Arsa pahalı olduğu için dar gelirliye konut üretilemediğini belirten Turanlı devlet süspanse ederse arsayı, dar gelirliye de konut üretilebileceğini ifade etti.


Emrullah Turanlı: "Ben sat yapçı değilim, önce yapıyorum sonra satıyorum!"


Sektöre dair değerlendirmelerde de bulunan Turanlı: "Türkiye'nin 100 yıldır yaptığı hatayı artık bırakması lazım. Ben 10 yıldır anlattım yeni alanlar açacağımıza yerinde dönüşüme başlayalım diye. Kentsel dönüşümün başlaması çok iyi oldu. 99 depremi öncesi bütün binaların yıkılması ve yerine kaliteli binaların yapılması gerekiyor.


Biz işimizin başındayız. Yıllardır gece gündüz çalışıyoruz. İnşaat kalitesi çok önemli. Reklamlara bakarsan herkes kaliteli inşaat yapıyor. Ama öyle birşey yok. Bir santiye için finansman oluşturmak zor ama çok şükür imkanımız var. O yüzden ilk önce inşaatı bitirip sonra satıyoruz. Müşteri istediği dairenin manzarasını görebiliyor, daireyi gezip işçiliği inceleyebiliyor. Satın alımlarda müşterilerin bunlara dikkat etmesi lazım" dedi.


Maide KARADAĞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön