09 / 05 / 2024

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?



Hürriyet'ten Elif Altın'ın haberine göre; "Tat Towers’ın merkezi ve ana arter üzerindeki konumunu da dikkate alarak, olası bir depremde Tat Towers’ın kısmen veya tamamen yıkılarak can kaybına neden olma riskini müvekkillerim Uğur ve Nurten Tatlıcı hiçbir şekilde almak istememektedirler" ifadelerine yer verilen dilekçede, 8 Aralık 2021'deki bilirkişi tespitlerinin neticesinde, metro altyapı çalışmalarından dolayı, zemin katları basan atık suyun yükselmesi sonucunda elektrik kablolarına vermiş olduğu hasar sebebiyle kameralar ile monitörlerin çalışmadığı gibi tespitlerin yer aldığı aktarıldı. 

"Tarafımızdan, Tat Towers isimli taşınmazın bodrum katlarında meydana gelen su birikintisinin sebeplerinin ivedi incelenerek, önlenmesi ve bu duruma metro çalışmasının sebebiyet vermesi halinde yüklenici firmalar ve işin sahibi ve varsa diğer sorumlular hakkında, söz konusu taşınmazın yapımı ile ilgili gizli bir ayıp var ise yüklenici şirket hakkında gerekli yasal yollara müracaat edilmesi’ talep edilmiştir" denilen dilekçede, İBB tarafından yapılacak deprem dayanıklılık tespiti sonucunda, binanın deprem güvenliği açısından ciddi ve onarılamaz tehlike arz ettiğine ilişkin rapor çıkması halinde Tat Towers’ın yıkılması talep edildi. 

Dilekçede, sonuç olarak, önemli konumu sebbebiyle öncelik tanınarak Tat Towers isimli binada acil deprem incelemesi yapılmasını önemle talep edildi. 

Mehmet Salih Tatlıcı, 2012'de yaşamını yitirdi ve vefatının ardından varisi olarak ilk eşi Meryem Tatlıcı ve çocukları ile ikinci eşi Nurten Tatlıcı arasında miras anlaşmazlıkları ortaya çıktı. 

İlk önce Meryem Tatlıcı ve çocukları, Mehmet Salih Tatlıcı'nın ölümünden önceki son vasiyetini göstererek, tüm mirasın kendilerine kalması gerektiğini ileri sürdüler. Fakat, Nurten Tatlıcı, vasiyetin sahte olduğunu iddia etti ve dava bu şekilde mahkemeye gitti. 

Sonuç olarak, 2019'da İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Mehmet Salih Tatlıcı'nın son vasiyetinin sahte olduğuna karar verdi ve mirasın tümünün eşit şekilde Meryem Tatlıcı ve çocukları ile Nurten Tatlıcı arasında paylaştırılması gerektiğine ilişkin hüküm verdi. Fakat, dava hala temyiz aşamasında ve yargı sürecinde. 

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!


Geri Dön