29 / 04 / 2024

TAV Havalimanları 174 milyon dolar kira ödedi!

TAV Havalimanları 174 milyon dolar kira ödedi!

TAV Havalimanları. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) Atatürk Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın 2015 yılı işletme imtiyazı için yaklaşık 174 milyon Ö47 bin 444 dolar kira ödedi.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı nda gerçekleştirilen çek teslim töreninde, TAV havalimanlarının 2015 işletme imtiyaz kiraları ödendi.

TAV Havalimanları. DHMİ'ye İstanbul Atatürk Havalimanı işletmesi imtiyazı için 139 miyon 877 bin 444 dolar + KDV ve  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı işletmesi imtiyazı için 28 milyon 975 bin euro + KDV. toplamda ise yaklaşık 174' milyon 647 bin 444 dolar + KDV kira ödedi. 

Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener. Türkiye'nin en çok yoteu ağırlayan limanı Atatürk Havalimanı ile Ege'nin turizm ve ticaret aktarma noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın işletme imtiyaz hakkı için belirlenen senelik kiralan dün itibarıyla ödediklerini söyledi. 

Şener. "İki havalimanı için yaptığımız yatınmlar ve ödemelerimizle ülkemize yaklaşık 2 milyar dolar katkı sağlamış oluyoruz" bilgisini vererek. TAV'ın dünyada 14 havalimanını işlettiğini, TAV İnşaat'ın ise 6 büyük havalimanının inşaatını yaptığını aktardı. Şener. TAV'ın işletme, servis ve hizmet şirketlerinin dünyada toplam bazda 53 havalimanında faaliyet gösterdiğini de bildirdi.




Ticari Hayat


Geri Dön