02 / 05 / 2024

Tay Group Cezayir’de Organize Tekstil Sanayi Bölgesi kuracak!

Tay Group Cezayir’de Organize Tekstil Sanayi Bölgesi kuracak!

Dünyaca ünlü markalara üretim yapan Tay Group, Cezayir’de Avrupa’nın en büyük tekstil kampüsünü kuruyor. 10 yıl içinde 25 bin kişinin çalışacağı Organize Tekstil Sanayi Bölgesi, Cezayir ekonomisine yıllık 300 milyon dolar katkı sağlayacak.



Tekstil sanayiciliğinde 40 yılı geride bırakan Tay Group, sahip olduğu deneyimle Cezayir ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir girişimi hayata geçiriyor. Cezayir’in Relizane Vilayeti Sdi Khettap endüstri bölgesinde Cezayir devletinin ortaklığı ile kurulan TAYAL SPA, toplamda 250 hektar arazi üzerinde kuracağı Organize Tekstil Sanayi Bölgesi ile Avrupa ve Doğu Akdeniz havzasının en büyük tekstil üretim tesisine imza atıyor. 10 yıllık proje 3 ana etap yatırım şeklinde gerçekleştirilecek. Tekstil sanayi sitesinin ilk etabı 8 üniteden oluşacak. 2018 sonunda tamamlanacak olan ilk etapta 10 bin kişiye; 10 sene içinde kademeli olarak toplamda 25 bin kişiye istihdam yaratılacak. Cezayir ekonomisinin geleceğini etkileyecek tekstil kampüsünün temel atma töreni Cezayir Sanayi ve Madenler Bakanı Abdeslam Bouchouareb ve Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak’ın katılımı ile gerçekleşti.


SLOGAN: MADE IN ALGERIA


Törende konuşan Toprak, kurulacak tekstil kampüsünün Cezayir’de referans oluşturacağına dikkat çekerek, sanayici ve yatırımcı olarak Cezayir’de tekstil ve giyim sektörünün yeniden dinamizm kazanmasını ve yabancı pazarlara açılmasını hedeflediklerini kaydetti. TAYAL SPA’nın uluslararası standartlarda üretim yapacağını belirten Toprak, zenginlik ve istihdam yaratacak olan bu yatırımın, Cezayir’in yeni kalkınma politikası hedeflerine cevap verdiğini belirtti.


Çevreci ve yeşil teknoloji ile inşa edilecek projenin birinci ana etap yatırımı kapsamında, 330 bin metrekare kapalı alan inşaatı, 35 MW’lık enerji üretimi santrali, atık su arıtma tesisleri, kreş, yaklaşık 10 bin metrekare üzerine kurulu 600 kişilik teorik ve pratik okul ve aynı zamanda 40 yılı aşkın deneyim ve know-how’ın transfer edilebileceği geniş ve modern bir Ar-Ge ünitesinin inşaatı başlamış durumda. Yıl sonunda üretime de başlamayı planladıklarını söyleyen Toprak “Amacımız bu projenin ülkedeki tekstil sanayinin gelişimi açısından bir vitrin oluşturmasını sağlamak. Cezayir hükümetine ve kurumlarına yanımızda oldukları için teşekkür ederiz. Cezayir markasını tüm dünyaya tanıtmak ve ‘Made in Algeria’ sloganı ile Cezayir malı ürünlerini dünya pazarlarına sunmayı istiyoruz” dedi.


TAY Group, Türkiye ve Mısır’daki üretim tesislerinde Levi’s, Tommy Hilfiger, M&S, Zara, Lacoste, Massimo, Uniqlo, Mavi gibi dünyaca ünlü markalara yılda yaklaşık 20 milyon adet ürün ihraç ediyor. Cezayir’de kurulacak tekstil sanayi sitesinden de ünlü markalara ihracat yapılması hedefleniyor. 


Yıllık 300 milyon dolarlık katkı


Cezayir tekstil ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını ithal ediyor. Tekstil kampüsünün ilk etabı tamamlandığında yılda 30 milyon metre denim kumaş, 15 milyon metre gabardin ve gömleklik kumaş, 5 bin ton örme kumaş, 30 milyon adet giysi üretimi gerçekleştirmeyi hedefleyen TAYAL SPA, bu sayede Cezayir ekonomisine yıllık 300 milyon dolarlık bir katkı sağlamış olacak. Katkının, on yıllık proje tamamlandığında 1 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. 


Star


Geri Dön