02 / 05 / 2024

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

TCMB, bu yılın en fazla altın alımı yapan bankası oldu

Bu yılın en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu. Açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi. Dünya genelinde ise bankaların altın aktivitelerinde düşüş görüldü.



Ağustos ayında rezervlere 9 ton altın daha eklendi

TCMB Ağustos'ta altın rezervlerine 9 ton daha ekledi. Yıl başından bu yana gerçekleştirdiği altın alımları 84 tona yükselen TCMB'nin toplam rezervleri 478 tonla 2020'nin 2. çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Özbekistan da Ağustos ayında rezervlerine 9 ton altın ekleyebildi. Ülkenin yıl başından bu yana gerçekleştirdiği altın alımıysa 19 ton oldu. Özbekistan'ın toplam altın rezervi en son 381 tona ulaştı.

Katar Merkez Bankası'nın yayınladığı öncü verilere göre ise bankanın Ağustos ayında rezervlerini artıracağını ortaya koyuyor. Bankanın altın rezervi, Temmuz'da yıl başına göre yüzde 27 yani 16 ton artarak 72 tona ulaştı.

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

Fiat Egea’dan kaçırılmayacak kampanya! Son 3 gün! İşte 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Jeep fiyatları güncelledi! Jeep 1 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön