30 / 04 / 2024

Ted Baker Türkiye'deki ilk mağazasını açacak!

Ted Baker Türkiye'deki ilk mağazasını açacak!

Harvey Nichols'ın da aralarında bulunduğu pek çok İngiliz markanın Türkiye temsilciliğini yürüten Demsa tarafından ülkeye getirilen Ted Baker'ın ilk etapta Ankara ve İstanbul'da birer mağaza açması planlanıyor..



Ted Baker, Türkiye'deki ilk monobrand (tek markalı) mağazasını açmaya hazırlanıyor. Harvey Nichols'ında aralarında bulunduğu pek çok İngiliz markanın Türkiye temsilciliğini yürüten Demsa tarafından ülkeye getirilen Ted Baker'ın ilk etapta  Ankara  ve İstanbul'da birer mağaza açması planlanıyor. Fransız çok katlı mağaza zinciri Galeries Lafayette'i de Türkiye'ye getiren Demsa, Nişantaşı'ndaki yeni yatırımı Maçka Oteli'nin altındaki butiklerde de lüks markalara yer verecek. 

Otelin altındaki 9 monobrand mağazadan ikisi Tom Ford ve Lanvin olacak. 


HEDEF: SÜPER ŞEHİRLER 



Bu yıl 25'inci yaşını kutlayan markanın kurucusu ve başkanı Ray Kelvin, İngiliz gazetesi The Telegraph'a yaptığı açıklamada, uluslararası genişleme planları çerçevesinde İstanbul ve Moskova'da yeni mağazalar açma niyetinde olduklarını belirtti. Dünya çapında "süper şehirler" olarak gördükleri noktalara odaklanacaklarını aktaran Kelvin, Ted Baker'ı "uygun fiyatlı lüks marka" olarak tanımladı. 



GELİRİ 250 MİLYON DOLAR 


25 yıl önce Glasgow'da kurulan bir erkek gömlek markasıyken kadın koleksiyonunu da vitrine koyarak İngiltere'nin en hızlı büyüyen moda markaları arasına giren Ted Baker, 3 Ekim'de açıklanan son bilançosuna göre, 250 milyon dolar gelire sahip. 

Önceki yıla kıyasla cirosunu yüzde 30 artıran markanın Avrupa'da 34 mağazası var. 



Habertürk


Geri Dön