01 / 07 / 2024

TED Trabzon Koleji 2 ay sonra tamamlanacak!

TED Trabzon Koleji 2 ay sonra tamamlanacak!

TED Trabzon'da kapılarını açmak için gün sayıyor TÜRKİYE çapında halen 25 okulu ile eğitim hizmeti veren Türkiye Eğitim Derneği (TED) okulları bu yıl Trabzon'un da aralarında bulunduğu Kolej ile bu sayıyı 31'e yükseltiyor.




24 Haziran 2013 tarihinde Trabzon'un Soğuksu Mahallesi Çamoba mevkiinde temeli atılan TED Koleji'nin önümüzdeki yıl eğitim-öğretime açılacak olması dolayısıyla büyük ilgi gördüğü ifade edildi. TED Koleji'nin Trabzon'daki kurucu ortakları Doğu Karadeniz Eğitim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkam Niyazi Akdaş, her fırsatta Trabzon'a gelerek Kolej'in hizmet binasındaki çalışmaları yakından takip ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Bülbüloğlu ile istişarelerde bulunuyor. 


Geçtiğimiz hafta yine Trabzon'a gelen Akdaş inşaat çalışmalarının gayet güzel bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Biz sık sık gelmeye çalışıyoruz.  Ancak buradaki sevgili ortağımız Bekir Bülbüloğlu en az bizim kadar projeye sahip çıkıyor" dedi. 


İNŞAAT 1-2 AYA TAMAMLANACAK 

İnşaatın yetişememe gibi bir durumunun kesinlikle söz konusu olmadığına vurgu yapan Akdaş, "Pek yakında 1-2 aya kadar okul inşaatı tamamlanmış olacak ve tefrişine geçeceğiz, önümüzdeki eğtim-öğretim yılında Trabzon'a layık bir eğitim yuvası açacağımıza eminim. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı anaokulu hazırlık, anaokulu, 1, 2,3,4, 5,6 ve 7. sınıfları açacağız" ifadelerini kullandı. 


TAHMİNLERİN ÖTESİNDE İLGİ VAR, ÖĞRETMEN ALIMLARI BAŞLIYOR

 Trabzon'da beklediklerinden daha fazla' bir ilgi gördüklerini söyleyen, Akdaş, "Tahminlerimizin fevkinde ilgi var. Sürekli bize bu konuda soru soruluyor bizler de cevaplandırıyoruz. Yabancı eğitimciler var. Öğretmen alımlarımız 3. ayda başlayacak. 

Türk Eğitim Derneği bu anlamda etkin rol alıyor. Türk Eğitim Derneği'nin seçtiği öğretmenler içinden biz son seçimi yapıp okulumuza layık, Trabzon'un çocuklarını en iyi şekilde yetiştirecek kişileri seçip okulumuzu hizmete açacağız. Trabzon'da her şey gayet güzel gidiyor. 


SINIF MEVCUDU 24 OLACAK VE KESİNLİKLE ARTIRILMAYACAK

 Şimdilik kontenjanı artırma gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen, "Sınıf mevcutlarımız 24'er kişilik ve bu mevcutları kesinlikle artırmayı düşünmüyoruz. Talebin çok fazla olması halinde de alternatif çözümler üretme yoluna gidebiliriz. Önümüzdeki yıl 6'lar 7'ye, ertesi yıl 8'e geçecek. Biz kendi mezunumuzu 6-7 yıl sonra vereceğiz" dedi. 

Temel atma töreninden daha görkemli bir açılış töreni planladıklarını söyleyen, Akdaş, "Kanadalı iki öğretmen ile anlaşma yapacağız. Her türlü eğitim sertifikalarına haizler. Bu öğretmenlerimiz Trabzon'da ikamet edecek. Trab. zon'a layık güzgl .bir eğitim kurumunu şehre, kazandırmış olacağız" diye konuştu. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön