28 / 04 / 2024

Tedarik sorunu kamyon devini vurdu! İflas bayrağını çekmek üzere

Tedarik sorunu kamyon devini vurdu! İflas bayrağını çekmek üzere

Dünya genelinde özellikle teknoloji tabanlı kriz giderek genişliyor. Tedarik sıkıntıları ve sermayeye erişim gibi zorluklar firmaları zor duruma düşürüyor. Bu kez İsveç merkezli Kamyon devi Volta Trucks iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.



Avrupa’daki teknoloji şirketlerinin gelir kayıpları giderek yükseliyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan birçok şirket, adım adım küçülmeye giderken derken şimdi de tedarik sıkıntıları ve sermayeye erişim gibi zorluklar firmaları zor duruma düşürüyor. İsveç merkezli elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks’tan da kötü haber geldi. Kamyon devi, batarya tedariki ve sermayeye erişim sorunları nedeniyle iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

TEDARİKÇİ SORUNU İFLASA İTTİ
Elektrikli kamyon üreticisi Volta Trucks, tedarikçilerde yaşanan zorlukların girişimin fon toplamasını zorlaştırmasının ardından salı günü İsveç'te iflas davası açmaya karar verdiğini paylaştı.

ÜRETİM SAYISI DÜŞTÜ
Merkezi İsveç'te bulunan ve Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Volta, elektrikli araç parçaları tedarikçisi Proterra'nın ağustos ayındaki iflasının ve akü tedarikçisine ilişkin belirsizlik sonrası üretebildiği kamyon sayısını azaltmıştı. Volta'nın kısa süre içinde İngiltere'de de iflas başvurusunda bulunacağı belirtildi.

YATIRIMCIDAN HEM PARA TOPLADI HEM DE SİPARİŞ
Elektrikli kamyon üreticisi yatırımcılardan yaklaşık 300 milyon euro (316 milyon dolar) toplarken, 5.000'den fazla araçtan oluşan bir sipariş de toplamıştı. 

VOLTA TRUCKS
Volta Trucks tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 260 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin 2022 yılının son aylarında Volta Zero isimli elektrikli kamyonunun seri üretimini başlaması için kullanılacaktı. 2019 yılında Carl-Magnus Norden ve Kjell Walöen tarafından İsveç'te kurulan Volta Trucks, tamamen elektrikli kamyon modelleri üzerinde çalışıyordu.

Geçtiğimiz aylarda Volta Zero isimli modelini tanıtan Volta Trucks, henüz seri üretime geçmemiş olmasına rağmen önemli ölçüde ön sipariş de aldı. Volta Trucks'ın verilerine göre şirket, Volta Zero modeli için 5 bini aşkın ön sipariş aldı. Alınan 5 bin adetlik Volta Zero siparişinin bedeli ise yaklaşık 1,36 milyar dolar.

Yıl sonunda seri üretime başlayacak olan Volta Trucks, 2023 yılında 5 bin, 2024 yılında 14 bin ve 2025 yılında ise 27 bin Volta Zero modelini üretmeyi planlıyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön