04 / 05 / 2024

Tedbiri elden bırakmayın! Ekim ve kasım ayında en az yüzde 30 zam! İşte detaylar!

Tedbiri elden bırakmayın! Ekim ve kasım ayında en az yüzde 30 zam! İşte detaylar!

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, tarafından bir zam haberi daha geldi. İşte detaylar!



Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve sütte zamların olacağının altını çizdi; “Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerine dair bir kanı var bu çok yanlış. Maliyetler her geçen gün yükseliyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30 ile 35 zam uygulanacak. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir” diye konuştu.

Zam haberine dair önemli açıklamalarda bulunan Sencer Solakoğlu şu bilgileri verdi;

“İŞ BIRAKAN SAYISI ARTACAK”

Sencer Solakoğlu durumu şöyle özetliyor; “İktidar Hasan’a diyor ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine sebebiyet veriyor. Biz bu işi artık yapmayacağız diyenlerin sayısı hızla artmaktadır. Bunun için devlet ithalat kapısını açtı. Devlet diyor ki siz üretmeyin biz ithal ederiz. Bu yanlış politikalar devam ettikçe işi bırakan sayısı da artacak. Şu anda mevcutta kemikli etin kilosu 90 lira, bunun en az 120 liraya çıkması lazım ki bir dengede gidebilsin. İthalatı yapan insanlar da fiyatların artacağını öngördükleri için bu hayvanları satın alıyorlar. Yüzde 30-35 zam 1.5 ay içinde yapılacak.

DAYANMA GÜCÜ KALMIYOR!

2001 yılından bu zamana kadar Türkiye’de hayvan sayımı yapılmıyor. Son 1.5 yıl içinde 1 milyonu aşkın hayvan kesimi yapıldığını görmekteyiz bunu hesaplamaktayız. Çevremizdeki çiftliklerdeki kapasite düşüşleri, Ankara’nın doğusundan mezbahanelerden aldığımız bilgiler de bunu gösteriyor. İnsanlar hayvan sayısına göre destek alıyor veya bankadan ucuz kredi kullanıyor. O hayvanın küpesi var gibi görünüyor ama çok fazla kaçak kesim çok arttı. Sektör son 3-4 yılda çok kan kaybetti. Bu durumda çiftçinin dayanma gücü kalmadı.

VATANDAŞLAR MAKARNAYA YÖNELECEK

Fakirleşmeye devam ediyoruz. Temel gıda dışında ürünlere talep düşmeye devam edecek. Taklit ürünlerin miktarı artacak. Denetimlerin sayısı artırılmalı. Hepimiz daha az protein daha az temel gıda tüketeceğiz. Yurttaş daha fazla makarnaya yönelmeye başlayacak.”

Vakıfbank’tan emeklilerin içini ferahlatan yeni atılım! Ek ödeme verilecek! İşte tutarlar!

Emekliler kuyruk olacak! Emekli maaşı olan herkese anında 8.250 TL ödeme! 3 gün içinde hesaplarda!

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön