06 / 05 / 2024

Tehdit ve misilleme iddialarının ardından bunu gelmesi bekleniyordu! Tesla'da sendikal örgütlenme

Tehdit ve misilleme iddialarının ardından bunu gelmesi bekleniyordu! Tesla'da sendikal örgütlenme

Bloomberg News tarafından bildirildiği üzere , Tesla'nın New York'un dışındaki ikinci şirketinde bir sendikalaşma kampanyası başladı.



 Buffalo fabrikasındaki işçiler, Starbucks çalışanları arasındaki yaygın organize emek çabalarının arkasında olan ve rapora göre Tesla fabrikasından sadece birkaç mil uzaktaki bir mağazada başlayan Workers United'ın yardımıyla sendikalaşma niyetlerini bildirdiler.

Tesisteki çalışanlar, Tesla CEO'su Elon Musk'a bu hafta sendikalaşma niyetinde olduklarını belirten bir e-posta gönderdi.  Musk daha önce, çalışanlara yönelik iddia edilen tehditler ve misillemeler ve NLRB'nin silmesi gerektiğini savunduğu sendika  karşıtı bir tweet içeren sendikalaşma çabalarına karşı düşmanca davrandı  ( çevrimiçi olmaya devam ediyor ). Başarılı olursa, bu bir birlik oluşturan ilk Tesla tesisi olabilir.

E-postayı gönderen Gigafactory 2 çalışanları , vizyon verilerini etiketleyerek Tesla'nın Autopilot yazılımı üzerinde çalışan 800'den fazla analistten oluşan bir grubun parçasıdır . İşçilerin taleplerinden bazıları arasında maaş zammı ve iş güvencesi yer alıyor. Tesla, geçen yıl Kaliforniya'da benzer Otopilot eğitimi çalışması yapan yaklaşık 200 işçiyi işten çıkardı .

Gigafactory 2 çalışanları da refahlarını olumsuz etkilediğini söyledikleri üretkenlik baskılarının azaltılmasını istiyor. Bloomberg News'e konuşan işçiler, Tesla'nın görevlerini takip etmek ve zamanlamak için bilgisayar ve klavye izleme kullandığını ve bazılarının banyo molalarını atlamak zorunda hissetmesine neden olduğunu söyledi.

Sevgililer Günü'nde çalışanlar, tesisteki işçilerin bir şantiyeyi ziyaret etmesini ve sendika kartlarını imzalamasını sağlamak için fabrika genelinde temalı broşürler dağıtmayı planlıyor.

Tehdit ve misilleme iddialarının ardından bunu gelmesi bekleniyordu! Tesla da sendikal örgütlenme

Sendikalaşma çabaları, bir Discord sunucusu aracılığıyla kolaylaştırılan iletişimle geçen yılın sonbaharından önce başladı. Ardından, Tesla'nın çalışanların sorunlarını dile getirdiği dahili bir kanalı kapattığı bildirildikten sonra, işçiler bir organizasyon komitesi oluşturmaya başladılar. Fabrikanın bir çalışanı olan Sara Costantino, Bloomberg News'e şirket içinde gerçekten söz sahibi olmadıklarını söyledi. Costantino, "Sahip olduğumuz sesi elimizden aldılar," dedi.

Güncel iOS ve iPadOS sürümü yayınlandı! Fakat yazılım casusuluk için kullanılabilir

Kia Niro EV VE HİBRİT Şubat zammı ne kadar oldu?! İşte Kia Niro EV 14 Şubat 2023 fiyat listesi!

Ford Tourneo Courier ve Transit Courier 2023 Şubatayı fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi


Geri Dön