20 / 05 / 2024

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Kadınlar ve erkekler için emekliliği öne çeken kolaylıklar bulunuyor. Bazı ince detayları bilip yerine getirenler hem 6 yıl kazanarak daha erken emekli oluyor, hem de emekli olduğunda, benzer durumdakilere göre çok daha yüksek emekli aylığı alıyor.



Emeklilikte yüksek maaş almak isteyenler için de sigorta uzmanlarının önemli tavsiyeleri bulunuyor. Bu tavsiyeleri yerine getirenlerin emeklilik maaşı çok daha yüksek bağlanıyor.

YÜKSEK EMEKLİ AYLIĞI ALMAK İÇİN BU YÖNTEMİ İZLEYİN

Sigorta ve Sosyal Güvenlik Uzmanları, sigortalının özellikle emekliliğine kalan son 1260 günlük primlerini en yüksek tutardan ödemelerinin bağlanacak maaşta fark yarattığına vurgu yapıyor.

Sigortanız eğer 1 Ekim 2008 öncesinde başladıysa, emekliliğe kalan son 7 yılda priminizi en yüksekten ödemeniz tavsiye ediliyor.  Bu son 7 yılın önemi isteğe bağlı sigortalılar için de geçerli olduğundan, bu kişiler de yüksek prim ödemesi yaparlarsa daha fazla emekli maaşı alabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI ARTIYOR

SSK ya da Bağ-Kur’lu olduğu farketmeksizin, sigortalıların emekliliğine 3,5 yıl kala tavandan prim ödemesi yapmaları halinde, emekli maaşı bağlandığında emsallerine göre bağlanan emekli aylığın en az 600  TL daha fazla  oluyor.

 Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

Çalıştığınız işyerinin priminizi en düşükten mi yoksa tavandan mı ödediğini öğrenmeniz  ve asgari ücretten değil yüksek prim ödemesi talep etmeniz bu nedenle çok önemli. Çünkü işyerleri, çalışana ödedikleri maaş üzerinden değil, daha düşük maliyet için asgari ücret üzerinden prim ödeme yoluna gidebiliyor.

Çünkü bunun olumsuz sonuçları işverene değil, emekli olduğunda çalışana yansıyor ve maaşı düşük bağlanıyor. Bu durumda yargı yoluna giderek dava açabileceğinizi unutmayın.

FAZLA PRİM ÖDEME OLANAĞINI DEĞERLENDİRİN

Sosyal güvenlik uzmanlarının verdiği bir başka altın değerinde tavsiye de daha fazla prim ödeyerek daha yüksek emekli maaşı bağlatma şansı veriyor.

Buna göre örneğin normal işinizin yanında, bir başka ek işte de çalışıyorsanız bunu avantaja çevirebilirsiniz. Ek işte çalışıyorsanız bunun SGK’ya bildirimini mutlaka yapın ve bu iş için prim ödeyin. Çalıştığınız ek iş için de prim ödediğinizde emekli maaşınız yükseliyor.

 Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

EMEKLİLİK BAŞVURUSUNDA AMAN DİKKAT

Bir başka önemli tavsiye ise emeklilik başvurusuna yönelik.  Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek emeklilik başvurusu yapmak istediğinizde bir noktaya dikkat etmeniz altın değerinde.  

O da şu şekilde, emeklilik için başvuru formunu doldururken, mutlaka bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri de belirtin. Çünkü emekli maaşı hesaplamasında bakmakla yükümlük olunan yakınlarınızın sayısı da dikkate alınıyor ve maaş buna göre bağlanıyor.

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

 Aile Bakanlığı açıkladı… Mart’ta hesaplara yatıyor! 12 ay boyunca tam 1.250 lira ödenecek

 EYT’lilere son dakika müjdesi! Bu tarihi not edin, ilk maaşınızı alacaksınız…


Geri Dön