15 / 05 / 2024

Tekirdağ'a yeni yatırımlar geliyor!

Tekirdağ'a yeni yatırımlar geliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) Çerkezköy Kısmi Dere Islahı ve Köprü Yapımı inşaatları temel atma töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılımı ile yapıldı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) Çerkezköy Kısmi Dere Islahı ve Köprü Yapımı inşaatları temel atma töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılımı ile yapıldı. Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılpınar’ın altyapısı tamamlanınca Kızılpınar’da bulunan tüm cadde ve sokakların sıcak asfalt ile kaplanacağını ifade ederek, “Artık önümüzdeki 4 yıl seçim falan yok. Herkesin hizmete odaklanması, çalışmaya odaklanması lazım. Bize oy versin vermesin Tekirdağ’ın her yerine eşit ve adil hizmet gidecek” ifadelerini kullandıktan sonra Çerkezköy’e 5 milyon TL’ye mal olacak olimpik bir yüzme havuzunu kazandıracaklarını ve bu havuzun temelinin bu yıl içinde atılacağı müjdesini verdi.


KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Kısmi Dere Islahı ve Köprü İnşaatı temel atam töreni dün saat 14.00’da yapıldı. Düzenlenen temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ensar Sivri, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Çerkezköy ve Kapaklı Belediyesi Meclis üyeleri ve TESKİ Birim amirleri katıldı.



İHALE AŞAMASINDAYIZ

Çerkezköy imar taşkın sahası koruma projesi adı altında genel müdürlük olarak çalışmayı başlattıklarını sözlerine ekleyen Şafak Başa, “Bugün temelini attığımız inşaatların üzerine neler yapabiliriz bunun çalışmasını hep beraber yapacağız. Çerkezköy’ün su baskınlarına uğramaması için görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Su taşkını sorunu, dere ıslahı konusu teskinin doğrudan doğruya alanına giren konu değildir. Teskinin görevi sorumluluğu yoktur. Biz bir ucundan tuttuk ve büyükşehir destek veriyor. Devamını merkezi hükümetin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. TESKİ’nin ekonomik  gücünü aşar. TESKİ olarak Çerkezköy kanalizasyon inşaatını başlatıyoruz. Bu kolektör hattı inşaatı. Dsi tarafından Çerkezköy arıtma tesisi çalışması devam ediyor. TESKİ olarak iller bankasından kredi kullanarak 27 milyon TL ihale aşamasındayız. Kızılpınar mahallesi de kanalizasyon ve altyapı konusunda ihmal edilmiştir. Kızılpınar’ın projesini yapalım, kanalizasyon inşaatı içine dahil ettik. İller bankası yeri görüp ihale aşamasına geçmiş olacak. Yaz ortalarında ihalesi yapılır” dedi.


2016-2017-2018 yılında çok ciddi yatırımları olacağını ifade eden Albayrak, “Çerkezköy’de Olimpik yüzme havuzunun temelini atacağız. Yatırım bütçemizde yoktu. Ama beş milyonu ben finanse edeceğim. Bunun hazırlıkları yapacağız. Fen işleri idaresi bunu yapacaktır. Çerkezköy’ü o kadar sevmemize rağmen olaya siyasal bakıp, yatırım bütçesine ihale bütçesi gibi konması beni son derece üzmüştür. Büyükşehir olarak aile içersinde çalışıyoruz. Aldığımız kararların %95’i oy birliği ile kabul edilmiştir. 30 büyükşehir içinde icraat ve kararları ile Türkiye’ye örnek olacaktır. Milletvekilleri mazbatalarını alacaktır. Altı vekilimizin de mazbatalarına gideceğim. Artık o milletvekilleri Büyükşehir’in vekilleridir. Ankara’ya gittikleri zaman altısı da görüşü ne olursa olsun Büyükşehir’in sorunlarını aynı şekilde tartışıp, birleşerek destek vereceklerdir. Geleceğe umutla bakıyorum. Yapacağımız yatırımlar ile Tekirdağ’ın 11 ilçesinin ve köylerinin kaderini değiştireceğiz. Dört sene sonra karne alacağız. O karneyi vatandaşlar dolduracak. O karne 30 Mart 2019 yılında alınacaktır. 10 dersin hepsi 10 üzerinden on olacaktır. Yatırım Çerkezköy’e hayırlı olsun” diye konuştu.


Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön