07 / 07 / 2024

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Batterygate skandalı Apple'ın eskiden beri süregeliyor ve bir türlü peşini bırakmıyor. Şirket, 1,6 milyar sterlin değerindeki yeni bir davanın sonucu olarak büyük maddi zarara uğrayabilir.



Batterygate  nedir?

Batterygate, Apple'ın 2016 yılında iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, ve iPhone SE modellerinde, cihazların yaşlandıkça pil performansının düşmesi sorunu ile ilgili bir skandaldır. Apple, pil ömrünün azalmasını önlemek için yazılım güncellemeleri yayınlamıştı. Ancak, kullanıcılar cihazlarının yavaşladığını fark etmeye başladılar ve bazıları bu durumu yeni bir iPhone satın almaya teşvik edildikleri için tüketici hukuku ihlali olarak gördüler.

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Daha sonra, Apple CEO'su Tim Cook, Batterygate skandalı için özür diledi ve birkaç önlem aldı. Bunlar arasında, pil değiştirme programının genişletilmesi, pil performansı hakkında daha fazla şeffaflık sağlanması ve kullanıcılara cihazlarının pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi verilmesi yer alıyordu. Ayrıca, Apple, bu sorunun tekrar yaşanmasını önlemek için pil yönetimi özelliklerini daha da geliştirdi.

Batterygate, Apple'ın şeffaflık ve müşteri memnuniyeti konularında daha fazla sorumluluk alması gerektiğine dair tartışmaları da beraberinde getirdi.

Emekli aylığı 7500 TL üstünde olanlar dikkat! Yüzünüzü güldürecek haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

İslam Memiş ciddi ciddi uyardı! Dolar bu tarihte 25 TL olacak

Çocuklu aileler bu habere hemen bakın! Bir sene boyunca 5400 TL alacaksınız

Geri Dön