14 / 05 / 2024

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...



Güvenlik açısından bir diğer önlem ise işlemlerin sonlandırılmasıyla ilgiliydi. Güvenli bir çıkış yapabilmek için ekran penceresini kapatmak yerine güvenli çıkış düğmesinin kullanılması önerildi. Bu sayede potansiyel zararlı yazılımların işlem sonlandırma ekranlarını taklit etmesi engellenebileceği belirtildi.

Duyuruda ayrıca, cep telefonuna gelen internet bankacılığı şifrelerinin veya tek kullanımlık şifrelerin hiçbir şekilde başkalarıyla paylaşılmaması gerektiği vurgulandı. Banka yetkilileri dışında kimseyle bu bilgilerin paylaşılmaması önemle vurgulandı.

Güvenlik önlemleri konusunda sürekli güncel kalmanın da büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi. Sistemlerin ve uygulamaların güncel tutulması, olası saldırılardan korunmada etkili bir adım olduğu ifade edildi. Bu nedenle, lisanslı ve güncel bir antivirüs programı kullanmanın yanı sıra sisteminizdeki güvenlik duvarını aktif hale getirmenin de önemli olduğu belirtildi.

Son olarak, duyuruda vatandaşların şüpheli durumları veya potansiyel bir saldırıyı fark ettiklerinde hemen ilgili banka veya emniyet birimleriyle iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı. Zamanında alınacak önlemlerle, dolandırıcılık girişimlerinin engellenebileceği ve kullanıcıların güvende olabileceği belirtildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nün bu uyarıları, kullanıcıların finansal güvenliklerini korumalarına yardımcı olmak amacıyla yapıldı. Mobil bankacılığın sunduğu kolaylıklardan yararlanırken güvenlik önlemlerini unutmamak, bireysel olarak her kullanıcının sorumluluğunda olan bir konu olarak öne çıkıyor. Banka müşterileri, bu uyarıları dikkate alarak güvenli bir şekilde bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilir ve olası dolandırıcılık girişimlerinden korunabilirler.

Samsung Galaxy F54 5G, Uygun Fiyatı ve Güçlü Performansıyla Dikkat Çekiyor!
Android 14 / MIUI 15 güncellemesiyle şanslı Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri belli oldu! Güncelleme yolda, geliyor!
2016 yılından sonra ehliyet alanlar nefes bile almadan buraya baksın! Çok önemli bir açıklama yapıldı!

Geri Dön