02 / 05 / 2024

Telegram hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte adım adım yapmanız gerekenler!

Telegram hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte adım adım yapmanız gerekenler!

Bazı uygulamalarda hesabı kapatmak, açmaktan çok daha karmaşık olabiliyor. Aynı problemi, son yıllarda popülerliği artan Telegram uygulamasında yaşıyorsanız işte adım adım hesap kapatma yöntemi…



Sosyal medya ve haberleşme uygulamaları, sürekli gelen bildirimlerle zaman zaman bunaltabiliyor.  Buna çare bulmak isteyenler ise ya uygulamayı tamamen siliyor ya da hesabını kapatma yoluna gidiyor.

 Son yıllarda en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Telegram’ın kullanıcı sayısı giderek artıyor, ancak yine de bu popüler uygulamayla yollarını ayırmak isteyenlerin sayısı az değil.

Shiftdelete.net’in haberine göre, Telegram hesabınız varsa ve artık kullanmak istemiyorsanız silme işlemini aşağıdaki adımları izleyerek  gerçekleştirebilirsiniz. Birkaç kolay adımla bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün. Mesajlaşma uygulaması olarak her ne kadar WhatsApp  hala 1 numara olsa da, Telegram kullananların sayısı da oldukça fazla. Özellikle gruplar oluşturma ve istediğiniz gruplara katılabilme özelliği Telegram’ı cazip hale getiriyor.

 Telegram hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte adım adım yapmanız gerekenler!

KULLANICI SAYISI NEDEN HIZLA ARTTI?

Bunun nedeni Whatsapp’la bağlantılı. WhatsApp, 2021  yılı başlarında yeni bir kullanıcı sözleşmesi çıkardı ve verilerin işlenmesine izin vermeyenlerin 8 Şubat 2021’de uygulamayı kullanamayacağı haberini duyurdu. Bunun üzerine dünya genelinde milyonları aşan kullanıcı, WhatsApp’in yasaklanacağı ya da artık uygulamayı kullanamayacakları endişesine kapılarak alternatif arayışına girince Telegram’a yöneldi.  Fakat daha sonra WhatsApp uygulaması da, gelen tepkiler üzerine bu kararını rafa kaldırdı.


Geri Dön